Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Βόλος-ΠΑΟΚ 1-4: Εύκολα πέρασμα για τους Θεσσαλονικείς

 Βόλος-ΠΑΟΚ 1-4: Εύκολα πέρασμα για τους Θεσσαλονικείς 

Λίγες ημέρες πριν την ευρωπαϊκή του πρεμιέρα ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα από το Πανθεσσαλικό επικρατώντας με σκορ 4-1 του Βόλου. Η ομάδα της Μαγνησίας μπήκε δυνατά στο ματς και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ, αλλά ο Κοτάρσκι κράτησε όρθια την ομάδα του. Στο 1’ έχει κάνει διπλή απόκρουση και στο 3’ είπε «όχι» στον Άλτμαν σε εκτέλεση πέναλτι.

\
Στη συνέχεια οι Θεσσαλονικείς πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησης και άρχισαν να πιέζουν τον Βόλο. Στο 24’ άνοιξε το σκορ ο Σβαμπ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και ο ΠΑΟΚ κάπως έτσι πήρε κεφάλι σε ένα ματς που είχε επιβάλλει τον ρυθμό του και δημιουργούσε αρκετές ευκαιρίες. Το συγκρότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου έπαιζε ωραίο ποδόσφαιρο βγάζοντας φάσεις, ενώ στο 35’ ο Βόλος έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Φεράρι.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο ΠΑΟΚ μπήκε ορεξάτος και με διάθεση να καθαρίσει το παιχνίδι και στο 54’ ο Μουργκ χρίστηκε σκόρερ σε μία φάση που ο Καμαρά έχει κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα κόντρα στον πρώτο και κατέληξε στα δίχτυα. Οι Βολιώτες δεν τα παράτησαν παρόλο που ήταν με δέκα παίκτες και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την αδράνεια της άμυνας του ΠΑΟΚ. Στο 57’ ο Μεντιέτα σκόραρε με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Γκλάβτσιτς, ενώ ένα λεπτό νωρίτερα τον είχε σταματήσει ο Κοτάρσκι. Η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήταν άμεση, αφού στο 60’ ο Βόλος που προσπαθούσε να χτίσει παιχνίδι από πίσω έκανε λάθος που εκμεταλλεύτηκε ο Τισουντάλι, ο οποίος τροφοδότησε τον Τάισον κι εκείνος με πλασέ εντός περιοχής έκανε το 3-1. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρίες και γι’ άλλα γκολ, ενώ να σημειώσουμε πως στο 49’ είχε δοκάρι μετά από εκτέλεση φάουλ του Μουργκ. Δοκάρι είχε και ο Καμαρά στο 86’, ενώ στο 89’ ο Τσάλοφ πέτυχε ένα απίθανο γκολ όταν έβαλε το πόδι του μπροστά στον Κόβατς που έκανε το βολέ η μπάλα βρήκε πάνω και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-4.

ΒΟΛΟΣ (4-4-2): Κόβατς – Μύγας, Μίλετιτς, Καλογερόπουλος, Φεράρι – Ασεχνούν (40’ Σμέλερς), Μπερναντού, Γκλάβτσιτς (72’ Κόμπα), Μεντιέτα – Κόντε (61’ Κόσζτα), Άλτμαν (61’ Βιγιαφάνιες)

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Κοτάρσκι – Σάστρε, Κετζιόρα, Κόλεϊ, Μπάμπα (67’ Ότο) – Καμαρά, Σβάμπ (67’ Μπακαγιόκο)– Ντεσπόντοφ, Μουργκ (67’ Κωνσταντέλιας), Τάισον (79’ Σορετίρε)– Τισουντάλι (67’ Τσάλοφ).