Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

ΠΑΟΚ: To πρώτο βήμα για τα… αστέρια και εξασφάλιση της ευρωπαϊκής συνέχειας

  

Ο ΠΑΟΚ ξεκινά το ευρωπαϊκό του ταξίδι κόντρα στην Μπάνια Λούκα (20:30, ΕΡΑ ΣΡΠΟΡ) με στόχο να βάλει βάσεις πρόκρισης, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στη League Phase του Conference League και παράλληλα παραμένοντας σε τροχιά Champions League.

Το πρώτο του φετινό ευρωπαϊκό ματς δίνει σήμερα 20:30 (ΕΡΑ ΣΠΟΡ) ο ΠΑΟΚ, που υποδέχεται τη Μπάνια Λούκα στην Τούμπα, στις 20:30, στο πλαίσιο της πρώτης μεταξύ τους

αναμέτρησης για τον β’ προκριματικό γύρο του φετινού Champions League. Ο “Δικέφαλος του Βορρά” αν καταφέρει να αποκλείσει την Μπάνια Λούκα θα εξασφαλίσει μίνιμουμ την συμμετοχή του στους ομίλους του Europa Conference League, ακόμα και αν αποκλειστεί στους επόμενους γύρους.

Στα θετικά για τον Λουτσέσκου συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με απουσίες ή τραυματισμούς για αυτό το σημαντικό από κάθε άποψη παιχνίδι. Συγκεκριμένα, την αποστολή του ΠΑΟΚ απαρτίζουν οι Κοτάρσκι, Τσιφτσής, Βιεϊρίνια, Σάστρε, Ότο, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Θυμιάνης, Κουλιεράκης, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Μπάμπα, Τσιγγάρας, Καμαρά, Σβαμπ, Οζντόεφ, Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Tόμας, Σαμάτα.

Στον αντίποδα η Μπάνια Λούκα μετέβη στη Θεσσαλονίκη χωρίς τον 24χρονο Κροάτη μέσο, Ντίνο Σκορούπ. Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Ντάβιντ Σμάιτς από την Σλοβενία. Βοηθοί του οι συμπατριώτες του Ντάβιντ Γκάμπροβετς και Τόμας Τσέρνε ενώ τέταρτος είναι ο Ντέγιαν Μπάλαζιτς.