Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

ΑΕΚ - Ίντερ Εσκάλδες4-3: Έκανε τα εύκολα δύσκολα - άφησε ανοιχτή την πρόκριση

  

Αν και προηγήθηκε με 4-0 η ΑΕΚ νίκησε με 4-3 την Ίντερ Εσκάλδες στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Conference League. Με... περσινή ενδεκάδα παρέταξε την ΑΕΚ ο Αλμέιδα με εξαίρεση τον Θωμά Στρακόσα που όπως όλα δείχνουν θα είναι ο βασικός γκολκίπερ της ομάδας στη φετινή περίοδο. Η διαφορά δυναμικότητας φάνηκε από τα πρώτα λεπτά με τον Γκατσίνοβιτς να έχει δοκάρι στο 5΄ και ένα λεπτό αργότερα τον Ρόμπερ Λιούμπιτσιτς να ανοίγει το σκορ, μετά από ασίστ του Λιβάι Γκαρσία.

Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών ο Θωμάς Στρακόσα με μία έξυπνη μπαλιά έπιασε στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα βγάζοντας φάτσα με το τέρμα τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος δεν έκανε καλό πλασέ, αλλά στην επαναφορά σκόραρε. 

Στο 31ο λεπτό ήρθε η στιγμή του 3-0. Μετά από γύρισμα του Ρότα από τα δεξιά ο Γιόνσον πήρε την κόντρα και ο Γκατσίνοβιτς με ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Όπως στο πρώτο έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ βρήκε γρήγορα το δρόμο προς τα δίχτυα. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης ο Μουκουντί σκόραρε με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ που εκτέλεσε ο Ελίασον.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι «κιτρινόμαυροι» μπλόκαραν και λίγο έλειψε να το πληρώσουν ακριβά. Στο 65΄ ο Ντομαγκόι Βίντα δεν υπολόγισε καλά την πορεία της μπάλας, προσπάθησε να τη γυρίσει με το κεφάλι στον Στρακόσα όμως τον «κρέμασε» μειώνοντας για λογαριασμό της Ίντερ.

Στο 74΄ ο Λιβάι Γκαρσία ανατράπηκε στην περιοχή από τον Μουνιόθ, ο οποίος όμως απέκρουσε εξαιρετικά την εκτέλεση πέναλτι του άσου της ΑΕΚ.

Σα να μην έφτανε αυτό, η Ίντερ κέρδισε πέναλτι έπειτα από λάθος του Στρακόσα και ανατροπή πάνω στον Αντρέου, ο οποίος ανέλαβε και την εκτέλεση και μείωσε σε 4-2 στο 78΄. Στο 83΄ και μετά από εκτέλεση φάουλ ο Μουκουντί απομάκρυνε προσωρινά, αλλά ο Μαρτίνεθ με ευθύβολο σουτ από το ύψος της περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 4-3.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (75′ Μάνταλος), Σιμάνσκι (64′ Γαλανόπουλος), Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς (64′ Κοϊτά), Ελίασον (63′ Φερνάντες), Λιούμπιτσιτς, Γκαρσία (75′ Άμραμπατ).

Ίντερ ντ’ Εσκάλδες (Φελίπ Ορτίθ): Μουνιόθ, Τόρες (63′ Σάντσες), Φέχερ, Πουέντες (90′ Χέρμαν), Γκαγέγο, Λόπεθ (46′ Βίτι), Μπουχαρμά (63΄Αντρέου), Αλόνσο, Ασούμπρε (19′ Περέζ) Μπερλάνγκα, Λοπέζ