Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Οπενχάιμερ (Oppenheimer) και απόψε στο Δημοτικό θερινό Κινηματογράφο του Δερβενίου «Το Διάλειμμα»

 ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Εδώ Δερβένι: ΔΕΡΒΕΝΙ: Την Κυριακή 14 Ιουλίου  ξεκινά τις προβολές του ο θερεινός κινηματογράφος "Το διάλειμμα"

Γιά ακόμα μία χρονιά, ( 18η ), ο Δημοτικός θερινός Κινηματογράφος του Δερβενίου «Το Διάλειμμα» , είναι και αυτό το καλοκαίρι κοντά σας , όπως κάθε χρόνο, με  ποιοτικές ταινίες από την παγκόσμια και ελληνική παραγωγή, σύγχρονες και επανεκδόσεις καθώς και πολλές  παιδικές ταινίες μεταγλωττισμένες στα ελληνικά.. 

Συνεχίζεται & απόψε Παρασκευή 26 Ιουλίου | 21:30 στον Δημοτικό  θερινό  Κινηματογράφο του Δερβενίου η προβολή της δραματικής ταινίας

Οπενχάιμερ (Oppenheimer) , Διάρκεια: 180'

Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Νόλαν

Ηθοποιοί: Κίλιαν Μέρφι, Εμιλι Μπλαντ, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Ματ Ντέιμον, Φλόρενς Πίου

Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Ρόμπερτ Οπενχάιμερ, του φυσικού που έμεινε στην Ιστορία ως ο «πατέρας της ατομικής βόμβας». Ο σκηνοθέτης, βασισμένος στο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο «Ο Αμερικανός Προμηθέας: Ο θρίαμβος και η τραγωδία του Ρόμπερτ Οπενχάιμερ», εστιάζει όχι τόσο σε μία τυπική βιογραφία του Οπενχάιμερ, αλλά στο τραγικό δίλημμα μεταξύ επιστήμης και πολιτικής. Στην καταλυτική συνδρομή αυτού του σύγχρονου Προμηθέα, που έδωσε στην ανθρωπότητα την ατομική φωτιά, αλλά όταν προσπάθησε να ελέγξει τη διασπορά της, προειδοποιώντας για τους τρομερούς κινδύνους από τη χρήση
της, προκάλεσε το μένος του πολιτικού συστήματος, το οποίο ως νέος Δίας τον τιμώρησε στην αρχή του Ψυχρού Πολέμου.

«Τώρα έγινα ο Θάνατος, ο καταστροφέας των κόσμων». Η ταινία ξεκινά και τελειώνει με αυτά τα λόγια από την Μπαγκαβάντ Γκίτα («Το Θείο Τραγούδι» - ένα από τα σημαντικότερα ιερά κείμενα του Ινδουϊσμού). Κι αυτό γιατί επιχειρεί να εξηγήσει λογικά τον παραλογισμό του πολέμου. Της δημιουργίας ενός καταστροφικού για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη εργαλείου.

Το φιλμ έχει μια εκπληκτική ιστορία να διηγηθεί, που δεν είναι άλλη από τη μετατροπή της ανθρωπότητας σε αρχιτέκτονα του ίδιου της του αφανισμού.