Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Επεισόδια πριν από το Αγγλία - Σερβία

Από τις... μουσικές καρέκλες που έπαιζαν από νωρίς στα... ιπτάμενα τραπεζοκαθίσματα στο κέντρο του Γκιζελκίρχεν! 

Ο αγώνας της Αγγλίας με την Σερβία (22.00) στο Γκελζενκίρχεν είχε χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου και επιβεβαιώθηκε λίγες ώρες πριν από τον αγώνα ότι δικαίως είχε συμβεί κάτι τέτοιο. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, Άγγλοι οπαδοί ήταν εκείνοι που έκαναν επίθεση φορώντας μάσκες σε Σέρβους. υπήρξε άμεση αντίδραση, έγιναν ρίψεις αντικειμένων και χρειάστηκε η παρέμβαση της γερμανικής αστυνομίας προκειμένου να μη λάβει μεγαλύτερη έκταση η κατάσταση. Τα μέτρα ασφαλείας είναι πάρα πολύ αυστηρά με σκοπό να μην υπάρξουν άλλα έκτροπα πριν και μετά την αναμέτρηση για το Euro. Από νωρίς το πρωί οι οπαδοί των δύο ομάδων έδωσαν χρώμα στους δρόμους και ειδικά οι Σέρβοι με τους παραδοσιακούς τους χωρούς.......ωστόσο άγνωστο γιατί νωρίς το απόγευμα η παρουσία δύο γκρουπ οπαδών σε γειτονικό καφέ έφερε το κακό.


Ξαφνικά άρχισαν να εκσφενδονίζονται καρέκλες και τραπέζια, ενώ είχαμε και μάχες σώμα με σώμα με την κάθε πλευρά να κατηγορεί την άλλη ως προς το ποια ξεκίνησε τον καβγά. Πάντως η παρέμβαση της αστυνομίας ήταν σχετικά γρήγορη κι η ηρεμία έχει επανέλει, αλλά υπάρχουν αρκετοί τραυματίες κι από τις δύο πλευρές.

Ωστόσο πριν από λίγο στα σερβικά ΜΜΕ γίνονται αναφορές ότι το σκηνικό χάους προκλήθηκε από Αλβανούς χούλιγκαν οι οποίοι επιτέθηκαν ταυτόχρονα σε Άγγλους και Σέρβους, ενώ το ίδιο ισχυρίζεται και το Hooligans.cz (ιστότοπος που ασχολείται αποκλειστικά με τη δράση των οπαδών σε όλο τον κόσμο).