Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΤΗΝ 198η ΕΠΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΟΡΤΕΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Στην 198η Επέτειο για τις Εορτές Εξόδου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου έλαβε μέρος τμήμα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ξυλοκάστρου το απόγευμα του Σαββάτου 27 Απριλίου 2024 και το πρωί της Κυριακής 28 Απριλίου 2024. 

Από την Μπάντα ακούστηκαν τα θρησκευτικά εμβατήρια "Άγιος Μηνάς" του Αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας, κ. Σπυρίδωνος Προσωπάρη, "Παναγία Τρυπητή" του Αρχιμουσικού της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου, κ. Παναγιώτη Παναγάκου, και το κλασικό έργο του Hans Zimmer "Gladiator" σε διασκευή για Μπάντα του Αρχιμουσικού της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας "Ιωάννης Κοκονέτσης" κ. Δημήτρη Μίχαλου, υπό τη διεύθυνση της Αρχιμουσικού κ. Μιρένας Βαβαρέτου.

Ευχαριστούμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας τους Δήμους Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
Τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου για την τιμητική πρόσκληση προς τη Φιλαρμονική μας να συμμετέχουμε και τις δυο μέρες της πομπής, πρόσκληση που απευθύνεται για πρώτη φορά σε Φιλαρμονική του Δήμου μας, αλλά και για την υπέροχη φιλοξενία του αυτές τις δύο μέρες. 
Τον Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης για την αμέριστη στήριξη και τη βοήθειά του ! Ιδιαιτέρως τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής - Παιδείας & Δια βίου Μάθησης κύριο Χρήστο Κολοκυθά που ανέλαβε τις διαδικασίες για την ασφαλή μετακίνησή μας.

Επίσης, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία στον συντονιστή της Φιλαρμονικής μας για την πομπή του Σαββάτου, τον γνωστό Σεφ κύριο Γιώργο Παπαγιάννη, στον συντονιστή μας για την πομπή της Κυριακής, κύριο Λάμπρο Λιάπη, αλλά και στον τελετάρχη της πομπής κύριο Ασημάκη Γιώτη ! 

Θερμές ευχαριστίες στο ξενοδοχείο "Liberty", στο coffee, bar & restaurant "Plaza Messolonghi" και στην ταβέρνα "Γρίβας" για τη φιλοξενία !

Δεν μπορούμε να παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε για το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που εξασφαλίσαμε τους:
Αιχμή news, Nafpaktia news, Fotis Ntofo, Νίκος Παπαλέξης, Τηλέμαχος Παππάς, Νεκταρία Αλετρά, Λίλιαν Καλοειδά, Ευγενία Βιλαδέρη

Τέλος, πολλά συγχαρητήρια στους μουσικούς της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ξυλοκάστρου που υπερέβαλαν εαυτούς για τη διπλή εμφάνισή μας, οι οποίοι όμως ανταμείφθηκαν από τον ενθουσιασμό του κόσμου απέναντί τους και τις δύο μέρες. 
  

Δημοτική Φιλαρμονική Ξυλοκάστρου