Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου

  

Η Διεύθυνση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, λόγω του ΕΚΕΚΦ, θέτει σε ετοιμότητα τον μηχανισμό της και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες.

Καλεί τους πολίτες, να λάβουν μέτρα προστασίας και να ακολουθούν τις οδηγίες που ενδεχομένως εκδοθούν απ’ τις αρμόδιες αρχές, με αφορμή την κακοκαιρία.

Η επιδείνωση του καιρού προβλέπεται απ’ το βράδυ της Κυριακής, 25 του μήνα, μέχρι και τα ξημερώματα της Τρίτης, 27 του μήνα.

Προβλέπονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και άνεμοι.

Το φαινόμενο, αφορά και την νότια Πελοπόννησο. Θα εξασθενίσει το απόγευμα της Δευτέρας για την συγκεκριμένη περιοχή. 

Σε ισχύ έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ



Υπενθυμίζεται ότι σε ισχύ βρίσκεται έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού το οποίο εξέδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου η Εθνική Μετεωτολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Ειδικότερα:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Κυριακή (25-02-24)

α. Από τις βραδινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.

Τη Δευτέρα (26-02-24)

α. Από τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά), την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Αττικής), τις Κυκλάδες, την Κρήτη (κυρίως τα νότια) και πρόσκαιρα στη δυτική Μακεδονία και την Πελοπόννησο με βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.

β. Από τις προμεσημβρινές ώρες θα επηρεαστούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα) και τα Δωδεκάνησα.

Την Τρίτη (27-02-24)

α. Τα έντονα φαινόμενα θα διατηρηθούν στις νότιες περιοχές των Δωδεκανήσων και βαθμιαία μέχρι το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.