Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 1-3: Ο Ζίφκοβιτς «έσπασε» το μπλόκο στο Αγρίνιο / ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ 2-2: «Όρθιοι» οι Κρητικοί στους «Ζωσιμάδες»

 https://www.fosonline.gr/media/news/2024/02/25/291000/main/6129619.jpg

Ο ΠΑΟΚ τα βρήκε σκούρα στο Αγρίνιο αλλά με δύο γκολ σε ισάριθμα λεπτά, επικράτησε 3-1 του Παναιτωλικού και παρέμεινε στο -1 από την κορυφή. Για 70' λεπτά ο ΠΑΟΚ υπέφερε στο Αγρίνιο, ωστόσο με δύο γκολ από το 72' ως το 73' έκανε την ανατροπή, κερδίζοντας 3-1 τον αξιόμαχο Παναιτωλικό για την 24η στροφή της Super League 1. Παίκτης «κλειδί» ο Α. Ζίφκοβιτς που πέρασε ως αλλαγή, έκανε το 1-2 και έδωσε ασίστ στον Κωνσταντέλια για το τελικό σκορ.

Στο -1 από την κορυφή ο «Δικέφαλος» που παρά τον πρόσφατο αποκλεισμό και το γεγονός πως κυνηγούσε από νωρίς, έβγαλε αντίδραση, δείχνοντας ψυχικά αποθέματα. Δύο δοκάρια για τον ΠΑΟΚ στο α' μέρος με Μούργκ και Κωνσταντέλια, ενώ σημαντικές ευκαιρίες είχαν και τα «καναρίνια».

Ο Παναιτωλικός μπήκε ιδανικά στο ματς και αφού στο 4' ο Χατζηθεοδωρίδης άγγιξε το γκολ όταν από πάσα του Πέδρου δεν μπόρεσε να βρει εστία το ανάποδο ψαλιδάκι του, ένα λεπτό αργότερα πήρε προβάδισμα.

Ο Χατζηθεοδωρίδης εξαπέλυσε έναν κεραυνό έξω από την περιοχή σημειώνοντας το δεύτερο του τέρμα με τη φανέλα του Παναιτωλικού και βάζοντας μπροστά την ομάδα του. Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και είχε δύο δοκάρια. Αρχικά με εκτέλεση φάουλ του Μουργκ στο 12' και στο 45' ύστερα από ωραία ατομική προσπάθεια του Κωνσταντέλια μέσα στην περιοχή.

Στην επανάληψη ο Λουτσέσκου προχώρησε αλλαγή προσώπου, βάζοντας τον Σαμάτα αντί του Τζίμα αλλά οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι. Συγκεκριμένα, ο Χατζηθεοδωρίδης με ψυχολογία από το γκολ, προσπάθησε να νικήσει με μια οβίδα τον Ζίφκοβιτς στο 48' αλλά ο Σέρβος κίπερ με εξαιρετική προσπάθεια απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο 59' ο Κωνσταντέλιας σκόραρε από ασίστ του Ντεσπόντοφ, ωστόσο ύστερα από χρήση του VAR, ο Βούλγαρος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ πριν τροφοδοτήσει τον νεαρό άσο του ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα να παραμείνει το 1-0.

Ό,τι δεν κατάφερε ο ΠΑΟΚ σε 70' το πέτυχε σε διάστημα δύο λεπτών. Στο 72' ο Κωνσταντέλιας μπήκε κάθετα, κράτησε τη μπάλα και μοίρασε στον Σάστρε. Ο Ισπανός προσπάθησε να σεντράρει, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Τσάβες. Και πριν καλά-καλά συνέλθει η ομάδα του Αγρινίου, ο Αντρίγια Ζίφκοβιτς με εξαιρετικό πλασέ έξω από την περιοχή νίκησε τον πορτιέρε του Παναιτωλικού φέρνοντας τούμπα το ματς.

Οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά για να βρουν γκολ ισοφάρισης και στην καλύτερη τους στιγμή, ο Ζ. Ζίφκοβιτς απέκρουσε την καρφωτή κεφαλιά του Τορεχόν στο 80ο λεπτό. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Κωνσταντέλιας στο 90' από ασίστ του Αντρίγια Ζίφκοβιτς. 

Παναιτωλικός (Πετράκης): Τσάβες, Μλάντεν, Χουάνπι, Χατζηθεοδωρίδης (68' Ντουάρτε), Τορεχόν, Σενγκέλια (67' Ντίας), Τσιγγάρας (80' Πέρες), Ζοάο Πέδρο (80' Λομονάκο), Μαλής, Στάγιτς, Λιάβας (80' Μαυρίας).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς Ζ, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (72' Ότο), Μάρκος Αντόνιο (61' Οζντόεφ), Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (81' Σβαμπ), Κωνσταντέλιας, Μουργκ (61' Ζίφκοβιτς Α.), Τζίμας (Σαμάτα 46').

=====

ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ 2-2: «Όρθιοι» οι Κρητικοί στους «Ζωσιμάδες» 

Με τον βαθμό απέδρασε ο ΟΦΗ από τους «Ζωσιμάδες» στο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα για την 24η αγωνιστική της Super League. Οι Κρητικοί αν και βρέθηκαν να χάνουν 2-0 από τον αντίπαλό τους στο πρώτο ημίχρονο, κατάφεραν στην επανάληψη να φτάσουν στην ισοφάριση (2-2) και να αποσοβήσουν έτσι την ήττα.

Το αποτέλεσμα αυτό κράτησε τους Γιαννιώτες στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα πριν την έναρξη των πλέι άουτ, ενώ σημειώνεται ότι για τον ΠΑΣ αυτό ήταν το τέταρτο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι του στο πρωτάθλημα που απέτυχε να πανηγυρίσει το τρίποντο.

 Από την άλλη, ο ΟΦΗ αποσόβησε την παρθενική του ήττα με τον Τραϊανό Δέλλα στον πάγκο. Την ίδια στιγμή όμως, οι Κρητικοί συνεχίζουν να αγνοούν τη «γεύση» της νίκης σε εκτός έδρας αγώνα τους την τρέχουσα σεζόν στην κατηγορία.

Οι δύο ομάδες μπήκαν με διάθεση να παίξουν και να δημιουργήσουν ευκαιρίες και μόλις στο ένατο λεπτό οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με το τέρμα που σημείωσε ο Ροσέρο από πάσα του Ριένστρα (1-0). Το γκολ αυτό έδωσε «πνοή» στους γηπεδούχους, που «φλέρταραν» εν συνεχεία και με ένα δεύτερο τέρμα, ώσπου στο 20’ είδαν τις επιθετικές τους προσπάθειες να αποφέρουν «καρπούς». Ο Ροσέρο αυτή τη φορά ήταν ο δημιουργός και από σέντρα του από τα αριστερά βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Πέδρο Κόντε, ο οποίος με κεφαλιά πέτυχε το 2-0, φτάνοντας έτσι τα τρία γκολ σε δύο ματς (σ. είχε σκοράρει δις κόντρα στον Βόλο).

Ο ΟΦΗ από την άλλη, επιδίωκε με κάθετες μπαλιές να διασπάσει την άμυνα του ΠΑΣ. Τα μετόπισθεν των γηπεδούχων όμως λειτουργούσαν σωστά και η εστία του Βασίλη Σούλη παρέμεινε απαραβίαστη. Οι Κρητικοί δεν ήταν αποτελεσματικοί στο πρώτο μέρος και στο 7’ ο Μπάκου με κακό πλασέ απέναντι στον Σούλη έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 39’ ο τελευταίος εξαιρετικά σουτ του Ισέκα.

Μοιραία, με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Δέλλας έκανε διπλή αλλαγή και πέρασε στο ματς τους Λουκάο και Λουίζ Φελίπε, ο οποίος πέρασε στην κορυφή της επίθεσης, με την ελπίδα να δείξει ο ΟΦΗ μία διαφορετική αγωνιστική «εικόνα».

Το γκολ του Μπάκιτς στο 69’ με ευθύβολο σουτ εκτός περιοχής, στην πρώτη τελική των φιλοξενούμενων στο δεύτερο ημίχρονο, έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, ώσπου στο 83’ ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ για χέρι του Μπάλαν στο σουτ του Μπάκιτς και ο τελευταίος το εκτέλεσε άψογα γράφοντας το 2-2 στο ματς. Ως το φινάλε οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πετύχουν και την ανατροπή, αλλά δεν τα κατάφεραν.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ : Σούλης – Σόρια, Μπακαδήμας, Παντελάκης, Κιάκος – Λιάσος (87’ Λεό), Ριένστρα (74’ Καραχάλιος), Τζίνο – Οσέι Τούτου (91’ Ροζάλες), Κόντε (74’ Μπαλάν), Ροσέρο (86’ Ντεμίρ).

ΟΦΗ : Μπάουμαν – Μαρινάκης (46’ Λουκάο), Βούρος, Λαμπρόπουλος, Θοράρινσον – Γκαγέγκος (62’ Μεγιάδο), Μπάκιτς – Μπάκου, Τοράλ (69’ Νέιρα), Ριέρα (46’ Φελίπε Λουίζ) – Ισέκα (62’ Μοσκέρα).