Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Ο Ρονάλντο κατονόμασε τους οκτώ καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών με μία ηχηρή απουσία

  

Ο Βραζιλιάνος θρύλος του ποδοσφαίρου, Ρονάλντο Ναζάριο, έδωσε μία συνέντευξη και έκανε αναφορά στους οκτώ καλύτερους παίκτες όλων των εποχών στο ποδόσφαιρο και δεν συμπεριέλαβε σε αυτούς τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το «Φαινόμενο» μπορεί να έχει υποστηρίξει ότι τόσο ο Πορτογάλος σούπερ σταρ όσο και ο Λιονέλ Μέσι είναι από «άλλο πλανήτη», ωστόσο δεν θεωρεί ότι ο παίκτης της Αλ Νασρ αξίζει μία θέση στους κορυφαίους.

Επίσης, ο ίδιος ο Βραζιλιάνος υποστήριξε ότι θα έβαζε τον εαυτό του ανάμεσα στους κορυφαίους όλων των εποχών. Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Guardian ανέφερε: 

«Νομίζω ότι υπάρχει μια πολύ, πολύ ιδιαίτερη ομάδα. Έχεις τον Ντιέγκο (Μαραντόνα), τον (Λιονέλ) Μέσι, τον (Γιόχαν) Κρόιφ, τον (Φραντς) Μπεκενμπάουερ, τον Πελέ, τον (Μάρκο) Φαν Μπάστεν, τον Ροναλντίνιο. Θα συμπεριλάμβανα και τον εαυτό μου. Ας το πουν οι οπαδοί, ας το συζητήσουν στα μπαρ. Αλλά δεν μπορείς να τους κατατάξεις, δεν μπορείς να συγκρίνεις τις γενιές.

Ο κόσμος με αποκαλεί Original Ronaldo, αλλά υπήρχαν και άλλοι. Δεν είμαι ο μόνος και θα έρθουν κι άλλοι και θα είναι καλύτεροι από μένα, σε όλα.

Έκανα ό,τι μπορούσα, ό,τι καλύτερο μπορούσα. Τώρα κάνω άλλα πράγματα, σημαντικά, και θέλω να συνεχίσω να βελτιώνομαι. Ως ποδοσφαιριστής δεν μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο τώρα».

Ο Ρονάλντο με 352 γκολ καριέρας έχει κερδίσει δύο φορές την Χρυσή Μπάλα και άλλες δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική Βραζιλίας. Όμως, οι διαδοχικοί τραυματισμοί στο γόνατο μπορεί να άλλαξαν την πορεία της καριέρας του, αφήνοντας μια γενιά ποδοσφαιρόφιλων να αναρωτιέται τι θα μπορούσε να είχε γίνει.

Ο Βραζιλιάνος θρύλος αποσύρθηκε από τη ενεργό δράση το 2011 αλλά επέστρεψε στον κόσμο του ποδοσφαίρου το 2018 όπου αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Ρεάλ Βαγιαδολίδ. Κάτι παρόμοιο έκανε με την ομάδα της καρδιάς του, την Κρουζέριο, το 2021.