Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024

Νέα Επίδαυρος: Επετειακές εκδηλώσεις για τα 202 χρόνια της ‘Α Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων

 Νέα Επίδαυρος: Επετειακές εκδηλώσεις για τα 202 χρόνια της ‘Α Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων 

Γνωστοποιήθηκε το πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της Α Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων, στη Νέα Επίδαυρο της Αργολίδας.

Ο δήμος της Επιδαύρου, η Περιφέρεια της Πελοποννήσου και η Βουλή των Ελλήνων, είναι οι διοργανωτές των λαμπρών εκδηλώσεων.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν το διάστημα 5 με 14 Ιανουαρίου 2024.

Οι δράσεις τελούν υπό την αιγίδα και την παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Αυτές τις ημέρες, στο χώρο της μόνιμης έκθεσης του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, 25 εικαστικοί, οργανώνουν έκθεση με τίτλο ”Από τη Μεταβυζαντινή Τέχνη στο σήμερα”.

Την Πέμπτη, 11 του μήνα, στην αίθουσα της γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων, το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία, οργανώνει διάλεξη με τον καθηγητή Νίκο Αλεβιζάτο με θέμα ” Ένα έξυπνο, αλλά δυσεφάρμοστο Σύνταγμα ”. Θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας και ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης,

Το Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2024, στις 11.30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η απόδοση του έργου ” Ανάδειξη Κάστρου Πιάδα, Νέας Επιδαύρου ”, απ’ το Υπουργείο Πολιτισμού, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου και της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Την ίδια ημέρα, στις 7 το απόγευμα, θα εκφωνηθεί ομιλία απ’ τον εκπρόσωπο του Ομίλου των Απογόνων Αγωνιστών του 1821. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η δημοτική χορωδία της Επιδαύρου.

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024, στις 11 το πρωί, στη Νέα Επίδαυρο, θα κορυφωθούν οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 202 χρόνια απ’ την Α Εθνική Συνέλευση των Ελλήνων. Στην περιοχή, θα βρεθεί και η Α.Ε. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Φυσικά, θα παρευρεθούν και εκπρόσωποι της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας, ενώ στην πλατεία, θα γίνει Επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση στεφάνου απ’ την Α.Ε Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και επίσκεψη – ξενάγηση στη μόνιμη έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, στο κτίριο που βρίσκεται στην πλατεία της Α Εθνοσυνέλευσης, στη Νέα Επίδαυρο.