Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

Χριστουγεννιάτικες διακοπές: Ούτε για δείγμα δωμάτιο στους in προορισμούς

  

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, αφού απομένει κατατί περισσότερο από τέσσερις εβδομάδες και οι θιασώτες των διακοπών αυτήν την εποχή του χρόνου ακονίζουν τα... παγοπέδιλά τους, ακόμα κι αν δεν είναι πολλά υποσχόμενη η ύπαρξη χιονιού εκείνες τις ημέρες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, στους γνωστότερους ελληνικούς χειμερινούς προορισμούς η ζήτηση είναι μεγάλη και, με βάση μαρτυρία ιδιοκτήτη, δεν θα υπάρχει δωμάτιο άκλειστο, αν και οι τιμές δεν είναι χαμηλές. 



Χαρακτηριστικά αναφέρεται: "Οι κρατήσεις είναι σε αρκετά καλό σημείο με αυξητική τάση και πιστεύουμε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα δεν θα υπάρχει διαθέσιμο δωμάτιο", δήλωσε ο ξενοδόχος Γεώργιος Μποτσιβάλης.

Τα καταλύματα έχουν αρχίσει ήδη να γεμίζουν για τις μέρες των Χριστουγέννων. Δύσκολα κάποιος μέσα στον Δεκέμβρη θα βρει να κλείσει μία καλή τιμή, δεδομένου του ότι υπάρχει άνοδος σε σχέση με πέρυσι κατά 10-15%.

 Για να περάσει τα Χριστούγεννα ένα ζευγάρι στα Τρίκαλα Κορινθίας, θα πληρώσει για να μείνει σε κατάλυμα τρία βράδια 1.200€ μαζί με το πρωινό και μία οικογένεια με δύο παιδιά 1.395€.

Στην Αράχωβα, για τρεις διανυκτερεύσεις με πρωινό θα δώσει 1.244€, όταν μία οικογένεια 4 ατόμων θα πρέπει να πληρώσει στο ίδιο κατάλυμα 1.400. Και αυτό βέβαια αν καταφέρει να βρει έγκαιρα. Για μία μεγάλη παρέα 10 ατόμων, σε σαλέ της Αράχοβας, η τιμή ανεβαίνει στα 4.700€

Στο Μέτσοβο, για ένα ζευγάρι υπάρχει μόνο μία διαθεσιμότητα για 3 διανυκτερεύσεις την περίοδο των Χριστουγέννων στην τιμή των 1.000€ συμπεριλαμβανομένου πρωινού.

"Οι τιμές μας φέτος έχουν μία αύξηση περίπου στο 10-15%. Το δίκλινο ξεκινάει από 70-75 ευρώ την βραδιά με πρωινό και ανεβαίνουμε ανάλογα με την κατηγορία του ξενοδοχείου", ανέφερε η πρόεδρος ξενοδόχων Ευρυτανίας Σοφία Φλέγκα.
Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ήδη ξεκινήσει, με μικρούς και μεγάλους να ανυπομονούν για μία γιορτινή εξόρμηση.