Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Η πρόκριση “περνάει” από τον Πειραιά / Αγώνας-σταθμός για την ευρωπαϊκή συνέχεια στη “Λεωφόρο” / Όλα για την πρόκριση στην Ολλανδία /Conference League Φινάλε στη “γιορτινή” Τούμπα

 

Στο άδειο -λόγω τιμωρίας- “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε (14/12, 22:00, ΕΡΑ ΣΠΟΡ) την Μπάτσκα Τόπολα, με μοναδικό στόχο να “κεφαλαιοποιήσει” την ευρωπαϊκή του συνέχεια και το 2024.

Οι “ερυθρόλευκοι” (4 βαθμοί) έχουν το “πάνω χέρι” σε σχέση με τους Σέρβους (1 βαθμός) για την κατάληψη της τρίτης θέσης του ομίλου, με αποτέλεσμα να τους αρκεί και ο βαθμός της ισοπαλίας. Από την άλλη, η Μπάτσκα Τόπολα έχει ελπίδες πρόκρισης μόνο με νίκη, η οποία θα είναι και η παρθενική της σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Στην αναμέτρηση της Σερβίας (05/10), ένα αρνητικό τελευταίο ημίωρο στέρησε από τον Ολυμπιακό τη νίκη, με το τελικό 2-2 να αποτελεί, μέχρι στιγμής, τη μοναδική βαθμολογική επιτυχία της Μπάτσκα Τόπολα.

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, Κάρλος Καρβαλιάλ, στάθηκε, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στην ανάγκη να δώσουν όλοι οι παίκτες το μάξιμουμ για να επιτευχθεί ο στόχος της νίκης. Ο Ζάρκο Λάζετιτς, από την άλλη, έκανε αναφορά στην ευκαιρία που έχει η ομάδα του να γράψει ιστορία και να παραμείνει η μοναδική εκπρόσωπος του σερβικού ποδοσφαίρου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις το 2024.

Σημαντικές οι επιστροφές των Ποντένσε και Γιόβετιτς για τους Πειραιώτες, που κατάφεραν να ξεπεράσουν τα προβλήματα τραυματισμών που τους ταλαιπωρούσαν. Εκτός παρέμειναν οι Σκάρπα, Πορόσο και Φρέιρε. Στον αντίποδα, οι Τσβετίνοβιτς και Τζόρτζεβιτς αποτελούν τις μοναδικές απουσίες των Σέρβων.

Την ίδια ώρα, η Γουέστ Χαμ θα φιλοξενήσει τη Φράιμπουργκ, με τις δύο ομάδες να “μάχονται” για την πρώτη θέση. Σε πλεονεκτικότερη θέση οι Άγγλοι, που “βολεύονται” και με το βαθμό της ισοπαλίας.//ΓΘ

Το πρόγραμμα του 1ου ομίλου:

22:00 Ολυμπιακός – Μπάτσκα Τόπολα
22:00 Γουέστ Χαμ – Φράιμπουργκ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Γουέστ Χαμ 12
  2. Φράιμπουργκ 12
  3. Ολυμπιακός 4
  4. Μπάτσκα Τόπολα 1 

Αγώνας-σταθμός για την ευρωπαϊκή συνέχεια στη “Λεωφόρο” 

Για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί στο “Απόστολος Νικολαΐδης” την Μακάμπι Χάιφα (14/12, 19:45, ΕΡΑ ΣΠΟΡ). Οι “πράσινοι” βρίσκονται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας (4 βαθμοί) και αγωνίζονται για δύο αποτελέσματα (νίκη ή ισοπαλία), καθώς η Μακάμπι απέχει 2 βαθμούς.

Στην αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Ισραήλ (05/10), ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φύγει “αλώβητος”, αποσπώντας την “λευκή” ισοπαλία (0-0).

Στη χθεσινοβραδινή (13/12) συνέντευξη Τύπου, ο τεχνικός του ΠαναθηναΪκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, δήλωσε πως η ομάδα του δε αρκείται στην ισοπαλία και πως θα ψάξει τη νίκη για να ικανοποιήει, παράλληλα, και το κοινό του. Από την άλλη, ο Μεσάι Ντεγκό στάθηκε στην “καυτή” ατμόσφαιρα που περιμένει να αντιμετωπίσει η ομάδα του και στην ανάγκη να δείξει υπομονή στο παιχνίδι της.

Στα αγωνιστικά ζητήματα, το “τριφύλλι” έχει να διαχειριστεί το πρόβλημα που προέκυψε με τον Τζούριτσιτς, που προστίθεται στους Μάγκνουσον και Πάλμερ Μπράουν. Για τους Ισραηλινούς, δεν ταξίδεψαν με την αποστολή οι Χαζίζα, Μεναχέμ, Γκόλντμπεργκ και Καντίλ.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Ρεν φιλοξενεί τη Βιγιαρεάλ (14,12, 19:45), σε μια αναμέτρηση που θα κρίνει την πρώτη θέση, με τους Ισπανούς να θέλουν μονάχα τη νίκη.//ΓΘ

Το πρόγραμμα του 6ου ομίλου:

19:45 Παναθηναϊκός – Μακάμπι Χάιφα
19:45 Ρεν – Βιγιαρεάλ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Ρεν 12
  2. Βιγιαρεάλ 10
  3. Παναθηναϊκός 4
  4. Μακάμπι Χάιφα 2

Φτάσαμε στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League και η ΑΕΚ έχει να δώσει άλλη μία “μάχη”, αυτή τη φορά εκτός έδρας με τον Άγιαξ (14/12, 22:00), που θα κρίνει το ευρωπαϊκό μέλλον της “Ένωσης”.

Οι “κιτρινόμαυροι” αν δεν χάσουν από τον Αίαντα, θα είναι αυτοί που θα τερματίσουν στην 3η θέση του ομίλου και θα συνεχίσουν στην Ευρώπη παίζοντας στο Conference League. Στον… τελικό της Ολλανδίας, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πάει με πολλές και σημαντικές απουσίες. Ο τιμωρημένος Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς έμεινε στην Αθήνα, όπως και οι τραυματίες Ορμπελίν Πινέδα, Εζεκιέλ Πόνσε, Σέρχιο Αραούχο και Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Στα θετικά, η επιστροφή των Λιβάι Γκαρσία και Γιενς Γιόνσον.

Από την άλλη πλευρά, o Aίαντας τρέχει σερί 6-1-0 με τον Τζόν Φαν Τ’Σχιπ στον πάγκο και από εκεί που πριν έναν μήνα βρισκόταν εντός επικίνδυνης ζώνης στην Eredivisie, “σκαρφάλωσε” πλέον στην 5η θέση της βαθμολογίας. Για να συνεχιστεί το ευρωπαϊκό ταξίδι του, μέσω Conference League, θα πρέπει να κερδίσει απόψε (14/12, 22:00) την ΑΕΚ. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα τερματίζει τελευταίος στον όμιλο και… αποχαιρετά.

Υπάρχουν δύο πολύ σημαντικές απουσίες για τον πρώην ομοσπονδιακό μας τεχνικό, καθώς είναι τιμωρημένος ο Μπέρχαους, ενώ είναι τραυματίας και δεν προλαβαίνει να αγωνιστεί ο αρχηγός Μπέρχβαϊν. Κανονικά θα δώσει ο “παρών” ο βασικός φορ Μπρόμπεϊ

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου του Europa League:

1. Μαρσέιγ    11
2. Μπράιτον  10
3. ΑΕΚ             4
4. Άγιαξ          2

Conference League Φινάλε στη “γιορτινή” Τούμπα 

Τα “καλά” του θα φορέσει απόψε (14/12, 19:45, ΕΡΑ ΣΠΟΡ) το “Γήπεδο Τούμπας”, όπου ο ΠΑΟΚ θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του για τον 7ο όμιλο του Conference League, με αντίπαλο την Ελσίνκι.

Ο “δικέφαλος του βορρά” έχει εξασφαλίσει, από την προηγούμενη αγωνιστική, την απευθείας πρόκριση στη φάση των “16” του Conference League ως πρώτος, με αποτέλεσμα να “γλιτώσει” έναν ευρωπαϊκό γύρο. Μοναδικό “γόητρο” για τους Φινλανδούς είναι να αποφύγουν το “βάρος” της τελευταίας θέσης στον όμιλο, κάτι, όμως, που δεν εξαρτάται αποκλειστικά από αυτούς.

Σε περίπτωση νίκης, ο ΠΑΟΚ θα αποτελέσει την πρώτη ελληνική ομάδα με συγκομιδή 16 βαθμών σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στη συνέντευξη Τύπου των δύο προπονητών, ο Ραζβάν Λουτσέσκου στάθηκε στη σωστή νοοτροπία που οφείλει να δείξει η ομάδα του, ώστε να φτάσει στη νίκη σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι. Στην ίδια λογική και ο Τόνι Κορκεακούνας, ο οποίος “έπλεξε”, παράλληλα, το εγκώμιο του ΠΑΟΚ και του Λουτσέσκου.

Σε rotation αναμένεται να προχωρήσει ο Λουτσέσκου, με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να αποτελεί τη μοναδική απουσία του ΠΑΟΚ. Τραυματίες για τους Φινλανδούς οι Πέτερσον και Ρόγκιτς, εκτός για προσωπικούς λόγους ο Ράιταλα.

Σε ένα επίσης αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, η Αμπερντίν φιλοξενεί την Άιντραχτ Φρανκφούρτης (14/12, 19:45).//ΓΘ

Το πρόγραμμα του 7ου ομίλου:

19:45 ΠΑΟΚ – Ελσίνκι
19:45 Αμπερντίν – Άιντραχτ Φρανκφούρτης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. ΠΑΟΚ 13
  2. Άιντραχτ Φρανκφούρτης 9
  3. Αμπερντίν 3
  4. Ελσίνκι 2