Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Άγιαξ - ΑΕΚ 3-1: Την έστειλε σπίτι της!

 Άγιαξ - ΑΕΚ 3-1: Την έστειλε σπίτι της! 

Τα αμυντικά της λάθη, ο εξαιρετικός Άκπομ και το γεγονός πως σε κανένα σημείο δεν έδειξε πως έπαιζε και για την ισοπαλία, οδήγησαν την ΑΕΚ στην ήττα με 3-1 από τον Άγιαξ στην Ολλανδία και την άφησαν εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας.

Στο Conference League o Αίας που πανηγύρισε την πρώτη του φετινή νίκη στον όμιλο του Europa League. Τελευταία η Ένωση που δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στη νίκη επί της Μπράιτον στην πρεμιέρα, στρέφοντας πλέον την προσοχή της στις εγχώριες διοργανώσεις. 

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που μπήκε με περισσότερη όρεξη στο ματς και μάλιστα της ανήκε η πρώτη καλή στιγμή, με τους παίκτες του Ματίας Αλμέιδα να κλέβουν τη μπάλα και τον Τσούμπερ να κάνει το σουτ, με την προσπάθειά του να κόβεται. Σιγά-σιγά ο Άγιαξ ξεκίνησε να παίρνει μέτρα και να ανεβάζει ρυθμό. Έπειτα από αναμπουμπούλα στα μετόπισθεν της ΑΕΚ, οι παίκτες της έδιωξαν σε κόρνερ, το οποίο εκτελέστηκε με τον Άκπομ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά. Η απάντηση της “Ένωσης” ήρθε άμεσα, με τον Ελίασον να εκτελεί το φάουλ από τα δεξιά και τον Γκαρσία να φέρνει το ματς στην απόλυτη ισορροπία με το κεφάλι. Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα συνέχισαν να απειλούν με Ρότα να πραγματοποιεί εξαιρετική ενέργεια και να στρώνει στον Τσούμπερ, ο οποίος έκανε το σουτ, με τον Ραμάι να απομακρύνει. Στο 20ο λεπτό, ο Αίαντας ανέκτησε το προβάδισμά του με τον Τέιλορ να κάνει το 2-1 με εξαιρετικό τελείωμα μέσα από την περιοχή. Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι πίεσαν είχαν τις πρωτοβουλίες, όμως δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν σημαντικές προϋποθέσεις για γκολ, με το 2-1 να διατηρείται έως το τέλος του πρώτου μέρους.

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε την πρώτη τελική στο δεύτερο μέρος. Η μπάλα στρώθηκε στον Τσούμπερ ο οποίος έκανε ένα ψιλοκρεμαστό σουτ, με τη μπάλα να περνά άουτ. Στη συνέχεια ο Ράμαϊ μπλόκαρε το σουτ του Ελίασον, με τον Άκπομ να κάνει το 3-1. Ο Μάρτα βρήκε τον πρώην επιθετικό του ΠΑΟΚ ο οποίος έκανε το σουτ με τον Αθανασιάδη να αντιδρά λάθος και να φέρει τεράστιο μερίδιο ευθύνης στο τρίτο τέρμα. Ακόμη ένα λάθος από την ΑΕΚ αυτή τη φορά από τον Βίντα, με τον Άκπομ να φεύγει στην κόντρα και να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Αθανασιάδη, που όμως τον σταμάτησε. Ο Άγγλος πήρε το ριμπάουντ και σούταρε στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι. Στη συνέχεια η ΑΕΚ προσπάθησε να ανεβάσει ρυθμό και να βρει το γκολ που θα τη βάλει και πάλι ξανά στο παιχνίδι. Ο Άγιαξ όμως δεν της άφησε περιθώρια και μάλιστα έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει και πάλι, όμως ο Έλληνας κίπερ δεν άφησε την εστία του να παραβιαστεί. Έτσι το 3-1 έφτασε έως το τέλος, με την ΑΕΚ να μένει εκτός Ευρώπης παρά το δυναμικό της ξεκίνημα στους ομίλους.

Άγιαξ (Φαν’τ Σιπ): Ραμάι, Σόσα, Χάτο, Σούταλο, Ρενς (74′ Γκουάιερ), Ταχίροβιτς, Τέιλορ, Χλίνσον (86′ Μικαουτάτζε), Άκπομ, Φορμπς (62′ Γκαάεϊ), Μπρόμπεϊ (46′ Μάρτα)

ΑΕΚ(Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί (83′ Γαλανόπουλος), Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι (90+1′ λ.τρ. Μοχαμάντι), Μάνταλος, Άμραμπατ (61′ Πισάρο), Ελίασον, Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία (83′ Γιόνσον).