Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Βόλος-Ολυμπιακός 2-2: Παρωδία στο Πανθεσσαλικό

 Βόλος-Ολυμπιακός 2-2: Παρωδία στο Πανθεσσαλικό

Λίγες ημέρες μετά την ήττα από τη Φράιμπουργκ ο Ολυμπιακός κλήθηκε στο Βόλο να γυρίσει σελίδα και να πάρει τη νίκη κόντρα στην ομάδα της Μαγνησίας. Σε ένα ροκ ματς οι Πειραιώτες έμειναν στο 2-2 με τον Βόλο. Ένα παιχνίδι που είχε τρία πέναλτι, δύο κόκκινες και δύο γκολ που ακυρώθηκαν. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά στο 90+5 η αναμέτρηση διεκόπη λόγω συγκρούσεων των οπαδών με την αστυνομία, η οποία για να ελέγξει την κατάσταση έκανε χρήση χημικών. Σε ένα ροκ σκηνικό οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων έφυγαν για τα αποδυτήρια και ενώ στον Ολυμπιακό είχαν φρικτά παράπονα για τη διαιτησία του Παπαπέτρου.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ επέλεξε στο παιχνίδι με τον Βόλο να έχει στην αρχική ενδεκάδα τους Ιμπόρα, Μπιανκόν και Μπιέλ, ενώ με ο Άνχελ Λόπεθ από την πλευρά του έπαιξε με τον Κόμπα πιο κοντά στον Γκαρσία. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλά στο γήπεδο και έβγαλαν ένταση στο παιχνίδι τους. Κατά κύριο λόγο ο Μύγας ήταν ο ποδοσφαιριστής που εκδήλωνε τις επιθέσεις της ομάδας της Μαγνησίας και δημιουργούσε καταστάσεις στην περιοχή του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες από την πλευρά τους δεν μπορούσα να φτιάξουν φάσεις και να απειλήσουν την αντίπαλη εστία.

 Στο 16’ ο Γκαρσία μετά από διώξιμο αμυντικού βγήκε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη, αλλά βρέθηκε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Ρέτσου. Ο Παπαπέτρου αφού συμβουλεύτηκε το VAR έδειξε την άσπρη βούλα και την κόκκινη στον αμυντικό του Ολυμπιακού. Ο Πασχαλάκης στο 20’ απέκρουσε το πέναλτι του Μωραΐτη, αλλά ο ίδιος παίκτης στην επαναφορά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 1-0. Έτσι οι Πειραιώτες από εκείνο το σημείο και μετά αγωνίζονταν με δέκα παίκτες, αλλά αντιλήφθηκαν πως πλέον έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο. Στο 39’ ο Μπιανκόν δέχτηκε χτύπημα από τον Κόστιτς και βρέθηκε στο έδαφος και ο Παπαπέτρου, αφού συμβουλεύτηκε το VAR έδειξε την άσπρη βούλα. Στο 44’ ο Ελ Κααμπί εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 1-1 για τον Ολυμπιακό. Μετά αυτό το σκορ και παίζοντας 13 λεπτά καθυστερήσεων οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.


Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Βόλο να κερδίζει και δεύτερο πέναλτι όταν ο Ιμπόρα ανέτρεψε τον Μωραΐτη και ο Παπαπέτρου έδειξε την άσπρη βούλα. Στο 51ο λεπτό ο Γκαρσία εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 2-1 για τον Βόλο. Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση και στο 54’ έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του όταν ο Ροντινέι έκανε τη σέντρα και ο Καλογερόπουλος στην προσπάθεια του να απομακρύνει τη μπάλα προ του Ελ Κααμπί την έστειλε στα δίχτυα για να γίνει το 2-2.

Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια ανέβασε στροφές και άρχισε να πιέσει τους Βολιώτες. Οι ποδοσφαιριστές του Λόπεθ κλείστηκαν στα καρέ τους για να κρατήσουν την ισοπαλία. Στο 61’ ο Μασούρας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ και με τον Παπαπέτρου να βλέπει και ο ίδιος τη φάση στο μόνιτορ. Ο ρέφερι σύμφωνα με τις γραμμές που τοποθετήθηκαν έκρινε ότι ο Ελ Κααμπί είναι σε θέση οφσάιντ και παίζει ρόλο στη φάση, διότι εμποδίζει τον ποδοσφαιριστή του Βόλου να πάει να μαρκάρει τον Μασούρα.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στη συνέχεια με τους Πειραιώτες να έχουν την κατοχή της μπάλας, ήταν εμφανώς επηρεασμένη από το γκολ που ακυρώθηκε. Δυσκολευόταν να φτιάξουν φάσεις σε ένα ματς που είχε αποκτήσει άγρια ομορφιά. Οι δύο ομάδες έδιναν μεγάλη μάχη στον αγωνιστικό χώρο με τον Βόλο μάλιστα να παίρνει και θάρρος και να βγαίνει στην επίθεση. Στο 89’ ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ, ο Ελ Αραμπί πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ελ Κααμπί από κοντά με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-3. Το γκολ του Μαροκινού ακυρώθηκε ως οφσάιντ με το 2-2 να παραμένει. Ο τέταρτος είχε δείξει οχτώ λεπτά καθυστερήσεις, αλλά στο 90+5 το ματς διεκόπη. Συγκρούσεις οπαδών με την αστυνομία είχαν ως αποτέλεσμα να γίνει χρήση χημικών με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και οι διαιτητές να αποχωρήσουν για τα αποδυτήρια. Μετά από διακοπή μίας ώρας οι δύο ομάδες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να παίξουν τρία λεπτά. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και του Βόλου άλλαζαν πάσες με τον Κόστιτς να βρίσκεται στο δοκάρι με πρόβλημα στα μάτια. Μετά από ένα λεπτό ο Παπαπέτρου σφύριξε τη λήξη της αναμέτρησης.

Βόλος: Κόστιτς - Μύγας, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Λούνα (32’ Κίτσος) - Γκλάβτσιτς, Τρουιγέ - Άλχο, Κόμπα (77’ Κορνέτ), Μωραΐτης (59’ Ασλανίδης) – Γκαρσία

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης - Ροντινέι, Ρέτσος, Μπιανκόν, Ορτέγκα - Ιμπόρα, Καμαρά (72’ Καρβάλιο), Φορτούνης, Μπιέλ (23’ Έσε)- Μασούρας, Ελ Κααμπί