Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Προκριματικά Euro 2024: Στη Γερμανία η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία - Προκρίθηκαν Σλοβενία και Τσεχία

 Προκριματικά Euro 2024: Στη Γερμανία η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία - Προκρίθηκαν Σλοβενία και Τσεχία 

Την πρόκρισή της στο Euro 2024 πανηγύρισε η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία, η οποία έμεινε στο 0-0 με την Ουκρανία και τερμάτισε στην δεύτερη θέση του ομίλου με 14 βαθμούς, με την Αγγλία να τερματίζει πρώτη με 20.

Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έμεινε στο 1-1 με τα Σκόπια εκτός έδρας με το αυτογκόλ του Ατανάσοβ (59') να ισοφαρίζει το γκολ του Μπάρντι (41').

Στα γήπεδα της Γερμανίας θα βρεθεί

και η Σλοβενία, η οποία επικράτησε με 2-1 του Καζακστάν και βγήκε δεύτερη στον όμιλο στην ισοβαθμία πίσω από την Δανία, που έχασε με 2-0 από την Β. Ιρλανδία. Έτσι το Καζακστάν θα... πέσει πάνω στην Ελλάδα στα πλέι οφ του UEFA Nations League.

Η Φινλανδία πέρασε με 2-1 από το Σαν Μαρίνο και βγήκε τρίτη.

Εισιτήριο για το Euro 2024 πήρε και η Τσεχία, η οποία νίκησε με 3-0 την Μολδαβία και βγήκε δεύτερη πίσω από την Αλβανία στην ισοβαθμία.

Στα τελικά του Euro 2024, θα βρίσκονται συνολικά 24 ομάδες.

Οι 20 από αυτές είναι ήδη γνωστές, ενώ μία ακόμη θα προκύψει από τον τέταρτο όμιλο, με τις Κροατία και Ουαλία να “μάχονται” για τη δεύτερη θέση. Τρεις ακόμη ομάδες τέλος, θα προκριθούν μέσα από τα play off του Nations League, με την Ελλάδα να είναι μία από τις υποψήφιες.

Οι ομάδες που έχουν προκριθεί στο Euro 2024: Γερμανία (οικοδέσποινα), Βέλγιο, Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σκωτία, Τουρκία, Αυστρία, Αγγλία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Αλβανία, Δανία, Ρουμανία, Ελβετία, Ολλανδία, Σερβία, Τσεχία, Σλοβενία και Ιταλία.

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Τα αποτελέσματα:

Σκόπια-Αγγλία 1-1

Ουκρανία-Ιταλία 0-0

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Τα αποτελέσματα:

Αλβανία-Νήσοι Φερόες 0-0

Τσεχία-Μολδαβία 3-0

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Τα αποτελέσματα:

Βόρεια Ιρλανδία-Δανία 2-0

Σαν Μαρίνο-Φινλανδία 1-2

Σλοβενία-Καζακστάν 2-1