Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ : "Αιωνόβια πέτρινα και πλίθινα κτίσματα του τ. Δήμου Ευρωστίνης Κορινθίας" Δημητρίου Ευστ. Κάσσιου

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο 

Ένα νέο μου πόνημα πήρε σάρκα και οστά από τις εκδόσεις ΚΑΤΑΓΡΑΜΜΑ.Τίτλος του: "Αιωνόβια πέτρινα και πλίθινα κτίσματα του τ. Δήμου Ευρωστίνης Κορινθίας".

Είναι ένα φωτογραφικό άλμπουμ 709 φωτογραφιών απο 18 κοινότητες και οικισμούς,διανθισμένες με κείμενα και ιστορικές αναφορές. Στα μονοπάτια της τοπικής μας πολιτιστικής κληρονομιάς συναντάμε παλιά σπίτια,πέτρινα ή πλίθινα,πύργους,εκκλησιές,γεφύρια,μνημεία,καμάρες,σιδ.σταθμούς και γνωρίζουμε άγνωστες πτυχές της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.

Ανάμεσα στις φωτογραφίες συμπεριλαμβάνονται και δημιουργήματα της φύσης,όπως υποδηλώνει ο υπότιτλος του βιβλίου "μορφές στα βράχια και στα σύννεφα,γεωλογικά ανάγλυφα".

Ευχαριστώ τον Γιώργο και τον Δήμο Τερζή των εκδόσεων ΚΑΤΑΓΡΑΜΜΑ,για την πολύ καλή συνεργασία μας και την με φροντίδα και αγάπη,έκδοση του βιβλίου,η γενική εμφάνιση του οποίου είναι μοναδική.

Ευχαριστώ και μέσω αυτής της ανάρτησης τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Βλάσιο Τσιώτο,την αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Ελίνα Μενούνου και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Νικόλαο Λάσκο για την σημαντική συνεισφορά τους στην έκδοση του βιβλίου.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ε. ΚΑΣΣΙΟΣ