Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

ΑΕΚ: Ανοίγει τα φτερά της με οδηγό τη μεγάλη νίκη στο Μπράιτον!

 ΑΕΚ: Ανοίγει τα φτερά της με οδηγό τη μεγάλη νίκη στο Μπράιτον 

Γίνονται θαύματα δεύτερη φορά; Γιατί όχι; Με οδηγό την καταπληκτική της εμφάνιση στο παιχνίδι της Αγγλίας, η ΑΕΚ υποδέχεται στις 19:45 τη Μπράιτον στην κατάμεστη ΟΠΑΠ Αρένα, με στόχο το αποτέλεσμα που θα την διατηρήσει ζωντανή στο κόλπο ανανέωσης της παρουσίας της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σαφής ο Ματίας Αλμέίδα στις δηλώσεις του: «Πρόκειται για παιχνίδι απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που παίζει όμορφο ποδόσφαιρο», τονίζει ο Αργεντινός.

«Στην Αγγλία η αναμέτρηση ήταν δύσκολη και ισοδύναμη. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε εξίσου ισοδύναμο ματς και να φέρουμε εις πέρας το δικό μας παιχνίδι. Γνωρίζοντας πάντα ποια ομάδα πρόκειται να αντιμετωπίσουμε. Αλλά θα είναι έντεκα εναντίον έντεκα». Και επισημαίνει πως «με χαροποιεί που η ΑΕΚ διατηρεί ακόμη πιθανότητες πρόκρισης. Οσο οι αριθμοί το επιτρέπουν, εμείς έχουμε πιθανότητες. Και προπονώ ένα γκρουπ που οι παίκτες θα δώσουν και την ψυχή τους».

Για το τι διαφορετικό πρέπει να λειτουργήσει στην ομάδα του σε σχέση με τα δύο προηγούμενα εντός του ομίλου για να πάρει τη νίκη ευχήθηκε «να είμαστε πιο εύστοχοι στις λίγες ευκαιρίες που δημιουργούνται σ’ αυτά τα παιχνίδια. Εχουμε όρεξη, θέλουμε να κερδίσουμε στην έδρα μας και ασφαλώς θα είναι μεγάλο παιχνίδι».

Για τον Πινέδα και τον Πισάρο είπε πως «ένα χρόνο είναι χωρίς διακοπές. Τον έχω χρησιμοποιήσει σε διάφορες θέσεις. Ξέρω πως αυτό το σώμα κάποια στιγμή δεν θα αντέξει. Προσπαθώ να διαχειριστώ τον τρόπο που προπονείται. Σε κάποια παιχνίδια τον έχω βγάλει. Αλλά είμαστε δύο που ενδιαφερόμαστε για τον Πινέδα.

Ομως με τόσο μεγάλα ταξίδια σε τόσο μικρά χρονικά διαστήματα πρέπει να προστατεύσουμε τον ποδοσφαιριστή. Τον φρόντισα για την Εθνική. Επιλέχθηκε ως ο καλύτερος.

Ο Πισάρο είναι σε διαδικασία προσαρμογής και δεν είναι εύκολο να αλλάξει τρόπο παιχνιδιού από τη μια μέρα στην άλλη. Ξέρω πόσα μπορεί να δώσει, έχουμε μιλήσει, πρέπει να είναι υπομονετικός και ξέρω την προσπάθεια που έκανε. Οταν θα χρειάζεται σε κρίσιμες στιγμές θα είναι έτοιμος. Είναι παίκτης νικητής, παντού ήταν πρωταθλητής και εδώ θα κάνει το ίδιο».

Για την επιστροφή του Αραούχο είπε ότι «είναι αλήθεια πως όταν επιστρέφουν οι παίκτες από τραυματισμό πρέπει να τους προστατεύουμε. Από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε αυτό το σερί, είχαμε παίκτες με προβλήματα. Και αυτό που δεν θέλουμε είναι να επιστρέψουν στις περιόδους που ήταν εκτός.

Είμαστε σε στενή επαφή με το ιατρικό επιτελείο και να μπορούμε να βλέπουμε την κούραση και τα φορτία κάθε παίκτη. Και όσον αφορά το αυριανό ματς, σήμερα θα αποφασίσουμε ποιοι θα ξεκινήσουν».

Εκπροσωπώντας τους συμπαίκτες του, ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «αν βάλουμε τα δυνατά μας και είμαστε συγκεντρωμένοι θα τα καταφέρουμε».

Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, δεξιά Σιντιμπέ, αριστερά Μοχαμάντι, στο κέντρο της άμυνας οι Βίντα-Μουκουντί, Σιμάνσκι και Πινέδα στον άξονα, δεξιά Ελίασον, αριστερά Γκατσίνοβιτς και ο Τσούμπερ πίσω από τον Αραούχο. Απόντες και πάλι οι Γκαρσία, Γιόνσον.

Προσοχή και αυτοσυγκράτηση ζητά η ΠΑΕ από το κοινό της. Ηδη υπάρχει τιμωρία σε αναστολή…

Χωρίς περιστροφές ο Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου πως «ήρθαμε να νικήσουμε, ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, η ΑΕΚ είναι καλή ομάδα και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε». Ενώ για τους τραυματισμούς της ομάδας του είπε ότι «ο Ιγκορ μπορεί να παίξει, ο Ανσού και ο Λάμπτεϊ είναι τραυματίες. Θα επικεντρωθούμε σ’ αυτούς που θα αγωνιστούν». Για την ατμόσφαιρα που θα αντιμετωπίσει η Μπράιτον σχολίασε πως «δεν ξέρω πώς θα είναι, αλλά οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι πάντα δίπλα στην ομάδα τους. Είναι τιμή μας που παίζουμε σ’ αυτό το γήπεδο».

Σύμφωνα με τους Βρετανούς, ο τεχνικός των «γλάρων» σκέφτεται να χρησιμοποιήσει στην επίθεση τόσο τον Εβαν Φέργκιουσον όσο και τον Ζοάο Πέδρο από την αρχή, όπως στο νικηφόρο ματς με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Κανονικά το παρών θα δώσει ο Νταχούντ που θα ξεκινήσει στον άξονα καθώς βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.