Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Ολυμπιακός: Μεγάλη πρόκληση με Φράιμπουργκ με φόντο την πρόκριση

 Ολυμπιακός: Μεγάλη πρόκληση με Φράιμπουργκ με φόντο την πρόκριση 

Σε Φορτούνη και Ιμπόρα ποντάρει ο Μαρτίνεθ για να κάνει την υπέρβαση Ολυμπιακός σήμερα (19.45) στο… άντρο της Φράιμπουργκ. για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και γνωρίζει πως με θετικό αποτέλεσμα στη Γερμανία και παράλληλα με «δώρο» από το Μπάτσκα Τόπολα – Γουέστ Χαμ, θα εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή του συνέχεια.

Μόνο με νίκη διατηρεί ελπίδες να συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ ο Ολυμπιακός.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα αναλάβει να οργανώσει τις «ερυθρόλευκες» επιθέσεις και να χτυπήσει τη Φράιμπουργκ εκεί που πονάει. Στην άμυνά της.

Οταν πιέζεται κάνει λάθη κι ο Φορτούνης μπορεί να τα εκμεταλλευτεί. Είτε με τις στημένες φάσεις είτε μοιράζοντας το παιχνίδι.

 Οσο για τον Ιμπόρα, θα γίνει ο αμυντικός κέρβερος, με την εμπειρία του. Ο Μαρτίνεθ του ετοιμάζει ειδικό ρόλο σε σχήμα με τρεις στόπερ. Το τριγυρίζει στο μυαλό του, το δοκίμασε στις προπονήσεις και το πιθανότερο είναι να το χρησιμοποιήσει σήμερα, για να αντιμετωπίσει τη γερμανική ομάδα. «Μία ομάδα πλούσια σε τακτική μπορεί να προσαρμόζεται σε διάφορα συστήματα. Είμαστε έτοιμοι να αλλάζουμε συστήματα», είπε χθες. Εστίασε και στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι πλέον ώριμη ομάδα και δεν θα κάνει τα λάθη προηγούμενων αγώνων. «Οπως έλεγε σε μια συνέντευξη ο Μαλντίνι, μια ομάδα πρέπει να είναι ώριμη και προσεκτική», τόνισε.

Ο Γιόβετιτς, που αγωνίστηκε στην Μπουντεσλίγκα τα δύο προηγούμενα χρόνια, τόνισε πως είναι πολύ ποιοτική ομάδα η Φράιμπουργκ, αλλά: «Ημασταν άτυχοι στο πρώτο ματς, μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε».

Στο σχήμα με τρεις στόπερ θα παίξουν οι Πασχαλάκης, Ρέτσος, Ντόη, Ιμπόρα, Ροντινέι, Ορτέγκα, Εσε ή Αλεξανδρόπουλος, Καμαρά, Φορτούνης, Μασούρας, Ελ Κααμπί ή Γιόβετιτς.

Σύμφωνα με τους Πορτογάλους, ο Πέδρο Αλβες υπέγραψε συμβόλαιο 2,5 ετών και αναμένεται η ανακοίνωση από τον Ολυμπιακό για τον νέο αθλητικό διευθυντή.

 O προπονητής της Φράιμπουργκ Κρίστιαν Στράιχ υπολογίζει τον Ολυμπιακό, αλλά πιστεύει πως αν η ομάδα του επιβάλει το ρυθμό της σήμερα, θα πάρει τη νίκη.

«Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα. Διαθέτει ποιοτικούς παίκτες. Θα είναι δύσκολο το παιχνίδι για μας. Να επιβάλουμε στο παιχνίδι το ρυθμό της Φράιμπουργκ. Τότε ο Ολυμπιακός δεν θα μπορεί να παίξει σε αυτόν το ρυθμό», κατέληξε. Ο Στράιχ ποντάρει στην επίθεσή του για να πάρει το ματς, αφού η άμυνά του κάνει νερά. Εχει δεχτεί γκολ στα 9 από τα 10 τελευταία παιχνίδια ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

Κόντρα στη γερμανική ομάδα, οι παίκτες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα παίξουν το τελευταίο τους «χαρτί» για την πρόκριση στα νοκ άουτ της διοργάνωσης. Αυτό διότι η ήττα από τη Γουέστ Χαμ (0-1) και ο… περίπατος της Φράιμπουργκ κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα (5-0), άφησε τους Πειραιώτες στο -5 από τη δυάδα (μόνο με νίκη θα ελπίζει για κατάκτηση της δεύτερης θέσης).

Το φινάλε της 5ης αγωνιστικής, όμως, μπορεί να βρει τον Ολυμπιακό «αγκαλιά» με ένα «εισιτήριο» για το Conference League. Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα έχει και τον δωδέκατο παίκτη στο πλευρό της, καθώς θα έχει στο πλευρό της περισσότερους από 2.500 οπαδούς στις κερκίδες.Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο +3 από την ουραγό Μπάτσκα Τόπολα και σε περίπτωση που η ομάδα της Σερβίας ηττηθεί απόψε εντός έδρας από την Γουέστ Χαμ, τότε οι Πειραιώτες θα θέλουν απλά ένα βαθμό κόντρα στην Φράιμπουργκ για να… περάσουν στα νοκ-άουτ του Conference League και να έχουν ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League.