Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Εβδομαδιαίες Προτάσεις ΔEITE THN EΒΔΟΜΑΔΑ 9/10-15/10 2023




Είμαι ο Τζόνι Κας

Δευτέρα, 9/10 στις 23:00

Ντοκιμαντέρ του Ντέρικ Μάρεϊ για τη ζωή και το έργο του θρύλου της κάντρι μουσικής, Τζόνι Κας, (Καναδάς 2015). Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει συνεντεύξεις με την οικογένεια και τους φίλους του Τζόνι Κας, καθώς και πολλών διεθνών αστέρων από τη μουσική και τον κινη­ματογράφο. Ακούγονται τα πιο γνωστά τραγούδια του Τζόνι Κας, ενώ παράλληλα προβάλλονται φωτογραφίες αρχείου, οικογενειακές φωτογραφίες και προσωπικά α­ντικείμενα αυτού του προικισμένου, μυθικού καλλιτέχνη και μαχητή.

Ο Βελάσκεθ και η Σκιά της Ζωής (2/4)

Τρίτη, 10/10 στις 23:00

Σειρά ντοκιμαντέρ 4 ωριαίων επεισοδίων με θέμα τη ζωή και το έργο του κορυφαίου Ισπανού ζωγράφου Ντιέγκο Βελάσκεθ.

Η Ωραία του Μπρούκλιν

Τετάρτη, 11/10 στις 24:00

Ταινία σε σκηνοθεσία των Βιτόριο ντε Σίκα και Κάρλο Λαστρικάτ με τους Τζίνα Λολομπριτζίτα, Βιτόριο ντε Σίκα, Ντέιλ Ρόμπερτσον, Αμεντέο Νατζάρι (Ιταλία-Γαλλία 1958 ).  Μια πλούσια και όμορφη χήρα επιστρέ­φει από τη Νέα Υόρκη στο χωριό της Ιταλίας όπου γεν­νήθηκε για να βρει σύζυγο. Μετά από μερικές αποτυχη­μένες προσπάθειες, τελικά καταφέρνει να σαγηνεύσει τον σιδερά του χωριού.

Τι Λέει ο Νόμος

Πέμπτη 12/10 στις 23:00

Η επόμενη μέρα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές και οι ρυθμίσεις του νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για την αναµόρφωση του συστήµατος διακυβέρνησης των ΟTA α΄ και β΄ βαθµού.

Η Αταλάντη

Παρασκευή, 13/10 στις 22:00

Γαλλική ταινία του Ζαν Βιγκό με τους Μισέλ Σιμόν, Ντιτά Παρλό, Ζαν Νταστέ (1934). Η ιστορία του γαμή­λιου ταξιδιού ενός καπετάνιου με το ποταμόπλοιό του, την «Αταλάντη». Εκτός από τη γυναίκα του, ταξιδεύουν μαζί του ένας μισότρελος ηλικιωμένος ναύτης, ένας νεα­ρός μούτσος και ένα τσούρμο γάτες. Το ταξίδι καταλήγει στον μαρασμό της σχέσης του ζευγαριού, που οδηγεί τη γυναίκα να αποδράσει στους πειρασμούς της ωραί­ας ζωής στο Παρίσι .

Αντέχοντας στον Χρόνο

Σάββατο, 14/10 στις 18:00

Ιστορική σειρά 24 ωριαίων επεισοδίων με την Καθηγή­τρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου. Αντικείμενο η ελληνική ιστορία από τον 11ο έως τον 18ο αιώνα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 14/10 στις 19:00

Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Οι Άθλιοι (2/8)

Σάββατο, 14/10 στις 22:00

Τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Βίκτωρος Ουγκώ. Στις αρχές του 19ου αιώνα στη Γαλλία, ο Γιάννης Αγιάννης, που είχε φυλακιστεί για μια σειρά κλοπών που είχε διαπράξει προκειμένου να επιβιώ­σει, αποφυλακίζεται σε ηλικία 46 ετών και προσπαθεί να επανενταχθεί στην κοινωνία. Ξεκινάει έτσι ένα επικό τα­ξίδι προς την αποδοχή, την αγάπη και τη λύτρωση, με φόντο τη μετα-Ναπολεώντεια Γαλλία και κάτω από το άγρυπνο  βλέμμα του επίμονου διώκτη του Ιαβέρη.

Γουέστερν

Σάββατο, 14/10 στις 23:00

Ταινία σε σκηνοθεσία της Βαλέσκα Γκρίζεμπαχ με τους
Μάινχαρντ Νόιμαν, Ράινχαρντ Βετρέκ, Σουλεϊμάν Αλί­λοφ Λετίφοφ, Βενέτα Φράνκοβα (Γερμανία-Βουλγαρία, 2017). Μία ομάδα Γερμανών πηγαίνει στη Βουλγαρία για να φτιάξει ένα μεγάλο υδροηλεκτρικό έργο. Εκεί, στη συμβίωση με τους ντόπιους, θα δημιουργηθούν ε­ντάσεις, οι οποίες έχουν να κάνουν τόσο με την αντίθε­ση Ανατολής και Δύσης, όσο και με τις μνήμες από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Καρδιά της Πεταλούδας

Κυριακή, 15/10 στις 17:30

Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία της Ινέσα Κουρκλατίτε (Λιθουανία, 2021).  Το ξεχωριστό αγόρι της ταινίας έχει ένα μεγάλο πουλόβερ κι ένα ακόμα μεγαλύτερο μυστι­κό: η καρδιά του προστατεύεται από γυαλί και παχιά πανοπλία. Το κέντρο του σύμπαντός του είναι ένα ξενο­δοχείο για έντομα που έχτισε μόνος του σε μια παλιά έπαυλη και εκεί φιλοξενεί τα ζουζούνια που κατοικούν στο εγκαταλελειμμένο σπίτι. Μια μέρα, ένα κορίτσι με­τακομίζει στην ίδια πόλη και όλος του ο κόσμος ανα­στατώνεται. Μέσα από την καινούργια φιλία, θα βρει το θάρρος να ξεπεράσει τους φόβους του και να αντιμετω­πίσει τις καθημερινές δυσκολίες με ανοιχτή καρδιά.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.