Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Γαστρονομική εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου

 Γαστρονομική εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου 

Γαστρονομική διοργάνωση θα γίνει στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου στις 16 Ιουλίου, δίπλα από το ναό του Απόλλωνα, όπου τα τοπικά προϊόντα και η τοπική κουζίνα θα έχουν τον πρώτο λόγο.

Θα διοργανωθεί εσπερίδα, ενώ θα λάβει χώρα και ένα βιωματικό live cooking, με καλεσμένο Chef το Γιώργο Στυλιανουδάκη, που θα δημιουργήσει 5 νέες τοπικές συνταγές, εναρμονισμένες άρρηκτα με το τοπικό γαστρονομικό γίγνεσθαι.

Στον υπαίθριο χώρο του χωριού που θα δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό, θα γίνουν γευσιγνωσίες, αλλά και επαφές με παραγωγούς.

Διοργανωτής είναι ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα των Περιφέρεια Πελοποννήσου, Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος, Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης.

Υποστηρίζει την διοργάνωση η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, η Αμερικανική Σχολή Ανασκαφών Κορίνθου, το Επιμελητήριο Κορινθίας, το Wyndham Poseidon Resort και το Κέντρο Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Κορινθίων.