Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Super League: Η μάχη των τεσσάρων ξεκινά!

 Super League: Η μάχη των τεσσάρων ξεκινά 

Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ μπαίνουν σήμερα στην διεκδίκηση του τίτλου με την πρώτη αγωνιστική των playoffs της Super League.  

 Η διαδικασία των playoffs στην Super League αρχίζει σήμερα με το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό να αποτελεί καθοριστικό παιχνίδι για την πρώτη θέση στην βαθμολογία, το τοπικό ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ να έχει σημασία για αμφότερους τους Θεσσαλονικείς και τον Ολυμπιακό να έχει υποχρέωση νίκης στην έδρα του Βόλου, ώστε να παραμείνει σε κοντινή απόσταση με την κορυφή.

Έναρξη των πλέι οφ με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και για τους έξι συμμετέχοντες, σε ένα περιβάλλον γεμάτο αντιδράσεις σχετικά με τη διαιτησία και τις επιλογές της ΚΕΔ, εντελώς αντίθετες με τα αιτήματα της λίγκας και των ομάδων.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

17.30 Βόλος - Ολυμπιακός (Πανθεσσαλικό Στάδιο): Με φόρα από το εντυπωσιακό διπλό στη Νέα Φιλαδέλφεια, η αρμάδα του Μίτσελ φιλοξενείται από τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό (17:30). Στο κατακόκκινο Πανθεσσαλικό, ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει άλλη μία δήλωση: Πως είναι εδώ, πιο έτοιμος από ποτέ για το εφετινό πρωτάθλημα. Οι Πειραιώτες βρίσκονται στην 3η θέση με 56 πόντους και με τρίποντο θα έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην Opap Arena.

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας), Δημητριάδης (Μακεδονίας), 4ος: Τζοβάρας (Φθιώτιδας), VAR: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Πετρόπουλος (Αρκαδίας)

19.00 Άρης - ΠΑΟΚ («Κλεάνθης Βικελίδης»): Η σκυτάλη περνάει στη Θεσσαλονίκη και στο μεγάλο ματς της πόλης, ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ (19:00). Οι «κίτρινοι» του Τερζή υποδέχονται τους «ασπρόμαυρους» του Ραζβάν Λουτσέσκου, σε μια αναμέτρηση όπου διακυβεύονται κάτι παραπάνω από τρεις βαθμοί. Ο Δικέφαλος του βορρά είναι 4ος στην κατάταξη με 54 πόντους, ενώ ο Αρης έχει μείνει πίσω με 40.

Διαιτητής: Αλ Χακίμ Μοχάμεντ (Σουηδία), Βοηθοί: Κλάιβερ, Βίλντε (Σουηδία), 4ος: Φωτιάς (Πέλλας), VAR: Τσάγια (Αλβανία), Παπαδάκης (Ηρακλείου)


21.30 ΑΕΚ - Παναθηναϊκός («OPAP Arena»): Η… τελευταία πράξη της πρώτης αγωνιστικής θα «παιχτεί» στην Opap Arena. Ντέρμπι κορυφής για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό (21:30), με την Ενωση να μην έχει τα περιθώρια για νέα βαθμολογική απώλεια.

Μετά και την ήττα από τον Ολυμπιακό, η ομάδα του Αλμέιδα έπεσε ξανά στη 2η θέση και είδε τους πρασίνους να ανεβαίνουν στο +2. Πολύ σημαντικό ματς, με το σύνολο του Γιοβάνοβιτς να έχει την ευκαιρία να πάρει «κεφάλι» στη μάχη του τίτλου.

Διαιτητής: Νίκολα Νταμπάνοβιτς (Μαυροβούνιο), Βοηθοί: Τοντόροβιτς, Γιοβάνοβιτς (Μαυροβούνιο), 4ος: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), VAR: Εστέβες (Πορτογαλία), Μεϊντάνας (Αχαΐας)

Αναλυτικά το πρόγραμμα: 

17:30 Βόλος ΝΠΣ – Ολυμπιακός
19:00 Άρης – ΠΑΟΚ
21:30 ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

Η βαθμολογία:

1

Παναθηναϊκός

26

38 - 12

61

2

ΑΕΚ

26

51 - 14

59

3

Ολυμπιακός

26

53 - 14

56

4

ΠΑΟΚ

26

43 - 15

54

5

Άρης

26

38 - 24

40

6

Βόλος ΝΠΣ

26

31 - 38

39