Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Βόλος-Ολυμπιακός 0-3: Έχει πάρει φόρα και έχει «καυτό» Φορτούνη

 Βόλος-Ολυμπιακός 0-3: Έχει πάρει φόρα και έχει «καυτό» Φορτούνη (highlights)

Με το διπλό στις αποσκευές του επιστρέφει από τον Βόλο ο Ολυμπιακός.

Οι Ερυθρόλευκοι, έχοντας στο πλευρό τους 15.000 οπαδούς τους που μετέτρεψαν στο Πανθεσσαλικό σε ένα μικρό Καραϊσκάκη, αλλά και τον Κώστα Φορτούνη σε μεγάλα κέφια, επικράτησαν του Βόλου με 3-0 για την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός είχε τις εκτελέσεις φάουλ, από τις οποίες

προέκυψαν τα γκολ των Παϊτίμ Κασάμι (7’) και Σεντρίκ Μπακαμπού (36’), με τα οποία οι πρωταθλητές έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη, ενώ στο 81’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 3-0 και έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα, σφραγίζοντας με τον καλύτερο τρόπο το διπλό στον Βόλο.

Οι Ερυθρόλευκοι έστησαν πάρτι μπροστά σε 12.000 οπαδούς τους και μπήκαν με το δεξί στα πλέι οφ, με τη νίκη στο Πανθεσσαλικό να τους ανεβάζει στους 59 πόντους. Οσους έχει και η δεύτερη ΑΕΚ, η οποία στις 21:30 παίζει με τον Παναθηναϊκό (61 β.) στην Opap Arena.

Ο Μίτσελ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1, έχοντας τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Σωκράτη, Μπα και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Κασάμι και Σαμασέκου ήταν οι δύο στα χαφ, με τους Κανός, Φορτούνη και Χάμες πίσω από τον Μπακαμπού. Ο Κώστας Μπράτσος από την άλλη, ξεκίνησε τον Βόλο με τους Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Σιέλη, Αρούνα, Τσοκάνη, Λούνα, Κάτσε, Ντέλετιτς, Πιρές και Οζέγκοβιτς.

Ο Ολυμπιακός πήρε από τα πρώτα λεπτά τα ηνία της αναμέτρησης και στο 4ο λεπτό απείλησε με τον Ροντινέι. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Βραζιλιάνος μπακ σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κλέιμαν.

Τρία λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ με τον Πατϊμ Κασάμι. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες από δεξιά και ο Ελβετός μέσος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της θεσσαλικής ομάδας για το 1-0 των πρωταθλητών.

Μετά το τέρμα του Κασάμι οι Ερυθρόλευκοι ήλεγξαν το παιχνίδι και άρχισαν να ψάχνουν το δεύτερο γκολ, που θα τους έφερνε αγκαλιά με τη νίκη. Στο 26’ μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Σαμασέκου, που είχε τρυπώσει στην άμυνα του Βόλου, πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0 με τον Σεντρίκ Μπακαμπού.

Ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι από αριστερά, ο Χάμες πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Γαλλοκονγκολέζος επιθετικός με δεύτερη κεφαλιά έστειλε την μπάλα δίχτυα του Κλέιμαν, διπλασιάζοντας τα τέρματα των Πειραιωτών. Οι πρωταθλητές βρήκαν το δεύτερο γκολ που έψαχναν πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο και πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας βάλει τις βάσεις για το τρίποντο.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές, με το πρώτο 20άλεπτο στην επανάληψη να κυλάει χωρίς κάποια μεγάλη φάση. Οι Ερυθρόλευκοι ήλεγξαν απόλυτα τον ρυθμό του παιχνιδιού, με την μπάλα να παίζεται κυρίως στον χώρο του κέντρου.

Στο 65’ ο Μίτσελ έκανε τις πρώτες του αλλαγές στην αναμέτρηση, με τους Γιώργο Μασούρα και Γκάρι Ροντρίγκες να παίρνουν τις θέσεις των Χάμες Ροντρίγκες και Σέρτζι Κανός. Στο 70’ ο Κασάμι βρήκε χώρο και σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Γιώργου Μασούρα στο 74’, με τον Κώστα Φορτούνη, όμως, στο 80’ να κάνει το 3-0 με μια απίθανη γκολάρα! Ο διεθνής μεσοεπιθετικός εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι από αριστερά (σ.σ σαν κοντινό κόρνερ) και δίνοντας φάλτσα στην μπάλα την έστειλε συστημένη στα δίχτυα του Κλέιμαν!

Μετά το 3-0, ο Μίτσελ έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά να παίρνουν τις θέσεις των Μπακαμπού και Φορτούνη, ενώ στο 84’ ο Ισπανός ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, με τον Ντόι αντί του Παπασταθόπουλου. Δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ, αλλά η κεφαλιά του Κασάμι, μετά το κόρνερ του Βαλμπουενά, έφυγε άουτ.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 3-0 και να μπαίνει με το δεξί στα πλέι οφ.

Βόλος: Κλέιμαν – Άλχο, Εσκοβάλ, Σιέλης, Αρούνα – Τσοκάνης, Λούνα, Κάτσε (75’ Τάχατος) – Ντέλετιτς, Πιρές (85’ Καρτάλης), Οζέγκοβιτς.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης – Ροντινέι, Παπασταθόπουλος (83’ Ντόη), Μπα, Ρέαμπτσιουκ – Κασάμι, Σαμασέκου – Φορτούνης (82’ Βαλμπουενά), Χάμες (65’ Μασούρας) Ροντρίγκες, Κανός (65’ Γκάρι) – Μπακαμπού (82’ Ελ Αραμπί).