Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

… πάρε με παιδί μου, όταν φτάσεις, ναι;

 

   

Όσο περνάνε οι μέρες, τόσο μεγαλώνει η οργή μας για το τραγικό έγκλημα της σύγκρουσης των δυο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη.

Μόνο οργή και θλίψη αισθανόμαστε για τους δεκάδες νεκρούς και τις οικογένειές τους διαβάζοντας τα λόγια των εργαζόμενων του χώρου που εδώ και πολύ καιρό προειδοποιούσαν ότι πρέπει να γίνει κάτι για να μην υπάρξει ατύχημα, αλλά – όπως πάντα- οι κυβερνήσεις, το κράτος και οι εταιρείες δεν έδωσαν ούτε ευρώ για την ασφάλεια στις λειτουργίες και τις υποδομές των μετακινήσεων!

Αποκαλύπτεται με τον πιο τραγικό τρόπο πως οι ανθρώπινες ζωές, οι ζωές των παιδιών μας δε μετράνε καθόλου μπροστά στα εκατομμύρια που κερδίζουν ή που υπολογίζουν οι κυβερνήσεις και το κράτος.

Πέρα από την έκφραση συμπαράστασής μας, όμως, προς τις οικογένειες των αδικοχαμένων θυμάτων, απαιτούμε την αποκάλυψη των πραγματικών αιτιών του τραγικού αυτού δυστυχήματος και την απόδοση ευθυνών σε όσους έχουν εγκληματικές ευθύνες για την υποβάθμιση και απαξίωση των δημόσιων υποδομών διεκδικώντας, ταυτόχρονα, το δικαίωμα όλων μας στις ασφαλείς μετακινήσεις!

Τον δρόμο έδειξαν τα παιδιά μας που διαμαρτυρήθηκαν σιωπηρά τις τελευταίες μέρες.

Όλοι εμείς οι γονείς δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι μπροστά σε ένα έγκλημα που συντελείται χρόνια.

Γι’ αυτούς τους λόγους καλούμε Συλλόγους, Ενώσεις, γονείς να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν εργατικά σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι.

Τετάρτη 8 του Μάρτη στις 19:00 στο άγαλμα Βενιζέλου 

thedayaftergr.blogspot.com