Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Νίκες για Προοδευτική και Αλμωπό Αριδαίας στην έναρξη της 16ης αγωνιστικής της Super League 2

 Νίκες για Προοδευτική και Αλμωπό Αριδαίας στην έναρξη της 16ης αγωνιστικής της Super League 2

Με νίκες γηπεδούχων σηκώθηκε η αυλαία της 16ης αγωνιστικής της Super League 2.

Πιο συγκεκριμένα και με χρονική σειρά στο Κερατσίνι, για τον Β' όμιλο η Προοδευτική επικράτησε 2-1 του ΠΑΟ Ρουφ ενώ για τον Α' όμιλο στην Αριδαία ο τοπικός Αλμωπός επιβλήθηκε 2-0 του Ηρακλή. 

Στο ντέρμπι του Λεκανοπεδίου η «Πρόο» επικράτησε με γκολ στο 94' ενώ στη Αριδαία τα γκολ ήταν χάρμα ιδέσθαι!


Στο «Π. Σαλπέας» οι «βυσσινί» κόντρα στους ουραγούς του ομίλου πήραν βαθμολογική ανάσα κι... αποστάσεις (+6) από την επικίνδυνη ζώνη.

Η πρώτη νίκη μετά από 4 αγώνες (με συγκομιδή δύο πόντων) ήρθε πάντως μετά από... θρίλερ αφού παρότι προηγήθηκαν από τα ...αποδυτήρια (3') με διαγώνιο σουτ του Μπόρχες, αλλά η ομάδα του Γιάννη Γκούμα που πήρε τους πρώτους της πόντους (στα ...χαρτιά) την Πέμπτη ισοφάρισε (17') με σουτ εκτός περιοχής του Βενάρδου.

H υπεροχή και η πίεση της ομάδας του Απόστολου Χαραλαμπίδη καρποφόρησαν στο 94' όταν ο Μάντιτς με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Βορειότερα δεν υπήρχαν δράματα αλλά... ομορφιές αφού ο Αλμωπός με ένα γκολ ανά ημίχρονο όχι μόνο επέκτεινε το αήττητο του στα 9 ματς ανεβαίνοντας πάνω από το μέσο του βαθμολογικού πίνακα (και ξεγνοιάζοντας από τα σενάρια υποβιβασμού) αλλά επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από 3 σερί ισοπαλίες.

Τα γκολ ο Πέττας (28') με διαγώνιο σουτ από το ύψος της περιοχής και ο Σουλιώτης (88') μ' ανάποδο ψαλίδι (!), μετά από εκτέλεση φάουλ, τερμάτισαν το νικηφόρο σερί του «γηραιού» μετά τη διακοπή και του ανέκοψαν τη... φόρα ανόδου!

Το προφίλ της 16ης αγωνιστικής 

A’ Ομιλος

ΧΘΕΣ: Αλμωπός Αριδαίας - Ηρακλής 2-0

ΚΥΡΙΑΚΗ (26/03, 14.45): Διαγόρας - Απόλλων Πόντου, Ηρακλής Λάρισας – ΑΕΛ, Νίκη Βόλου – Μακεδονικός, Θεσπρωτός – Πανσερραϊκός.

ΑΝΑΒΟΛΗ: Απόλλων Λάρισας – Παναθηναϊκός Β’, ΠΑΟΚ Β’ – Bέροια.

Ρεπό: Αναγέννηση Καρδίτσας

B’ Ομιλος

ΧΘΕΣ: Προοδευτική - ΠΑΟ Ρουφ 2-1


ΣΑΒΒΑΤΟ (25/03, 13.45/ΕΡΤ3):
ΑΕΚ Β' - Απόλλων Σμύρνης

ΚΥΡΙΑΚΗ (26/03, 14.45): Παναχαϊκή – Χανιά, Ηρόδοτος – Καλαμάτα, Ο.Φ. Ιεράπετρας – Αιγάλεω.

Δευτέρα (27/03, 15.15-ΕΡΤ3): Κηφισιά - Ηλιούπολη

ΑΝΑΒΟΛΗ: Oλυμπιακός B’ – Eπισκοπή.

Ρεπό: Καλλιθέα