Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Επιστρέφει στην Αθήνα ο Μπαράκ Ομπάμα: Που και πότε θα μιλήσει

 Επιστρέφει στην Αθήνα ο Μπαράκ Ομπάμα: Που και πότε θα μιλήσει 

Επτά χρόνια μετά από εκείνη την ιστορική επίσκεψή του στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 2016 –στο τέλος της προεδρικής θητείας του και αμέσως μετά τις εκλογές νίκης του Ντόναλντ Τραμπ– ο Μπαράκ Ομπάμα, 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ, θα βρεθεί ξανά στην ελληνική πρωτεύουσα.

Tο φετινό συνέδριο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, SNF Nostos Conference, που εστιάζει στην ψυχική υγεία, ανακοίνωσε έναν σπουδαίο προσκεκλημένο: τον Μπαράκ Ομπάμα. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα λάβει μέρος σε μια τετ-α-τετ συζήτηση με τον πρόεδρο του ιδρύματος, Ανδρέα Δρακόπουλο, σχετικά με τους τρόπους ενδυνάμωσης της δημοκρατικής κουλτούρας και τη σημασία της επένδυσης στην επόμενη γενιά ηγετών.

Όπως ανακοίνωσε το ίδρυμα Obama Foundation: «Τον Ιούνιο το πρόγραμμά μας θα κορυφωθεί με την επίσκεψη του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, στην Ελλάδα, όπου θα συναντηθούν και οι 105 Obama Leaders. […] Κατά την παραμονή του στην Αθήνα, θα λάβει μέρος επίσης στο SNF Nostos Conference του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».

Μερικά ακόμα θέματα που θα συζητηθούν στη διάρκεια του συνεδρίου είναι η μοναξιά στην εποχή της πανδημίας, οι επιπτώσεις της οπλοκατοχής στους νέους ανθρώπους, η σχέση της πίστης με την ψυχική υγεία και το μέλλον των θεραπειών ψυχικής υγείας.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί 21-23 Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο του SNF Nostos το οποίο περιλαμβάνει, επίσης, συναυλίες, το SNF Dialogues και το SNF Nostos Run. Είναι μάλιστα η δεύτερη φορά που ο Barack Obama επισκέπτεται το ΚΠΙΣΝ: Η πρώτη ήταν το 2016, όταν είχε παραθέσει μια συγκινητική και αξιομνημόνευτη ομιλία.

Η ανακοίνωση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ήταν η ακόλουθη:

Με ιδιαίτερη χαρά, το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ανακοινώνει τη συμμετοχή του Προέδρου Barack Οbama στο SNF Nostos Conference, τον Ιούνιο του 2023. Στο φετινό SNF Nostos Conference, ο Barack Obama θα συζητήσει τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατικής κουλτούρας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών μαζί με τον Πρόεδρο του ΙΣΝ, Ανδρέα Δρακόπουλο.

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα του SNF Nostos Conference που επικεντρώνεται στην ψυχική υγεία, και πρόκειται να αγγίξει μια ευρεία ποικιλία θεμάτων, όπως την επιδημία της μοναξιάς, την επίδραση της βίας στους νέους, τη σχέση μεταξύ πίστης και ψυχικής υγείας, καθώς και το μέλλον στον τομέα ανάπτυξης θεραπειών ψυχικής υγείας. Οπως αναφέρει το Obama Foundation σε χθεσινή ανακοίνωσή του: «Τον Ιούνιο 2023, το πρόγραμμα Obama Foundation Leaders διοργανώνει συνέδριο στην Αθήνα, με τη συμμετοχή του Προέδρου Barack Obama και των 105 Obama Leaders, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Η διοργάνωση του συνεδρίου σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της εξάμηνης διαδρομής των συμμετεχόντων του προγράμματος, με σκοπό την ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων, προσφέροντάς τους παράλληλα την ευκαιρία να καλλιεργήσουν σχέσεις με ανθρώπους από διαφορετικές χώρες και κλάδους, και να αποφοιτήσουν από το πρόγραμμα ως μέλη του διεθνούς δικτύου ηγετών του Obama Foundation». «Kατά την παραμονή του στην Αθήνα, ο Πρόεδρος Barack Obama θα συμμετάσχει στο SNF Nostos Conference του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)».