Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Βαρβάκειος: Σε τιμές 2019 τα Σαρακοστιανά - Γιατί θα είναι ακριβή η τιμή της λαγάνας

 kalathisarakostis 

Ιδιαίτερα αυξημένες θα είναι φέτος οι τιμές των Σαρακοστιανών, καθώς οι τιμές στα θαλασσινά είναι αυξημένες κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, ενώ η λαγάνα της Καθαράς Δευτέρας, σύμφωνα με τους αρτοποιούς, θα φτάσει τα 4 ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται να αγγίξει και τα 5 ευρώ.

Ακριβότερη θα είναι εφέτος η λαγάνα, γιατί έχουν αυξηθεί τα κόστη. Το αλεύρι είχε πέρυσι 12 ευρώ το σακί και εφέτος έχει φτάσει

στα 24 ευρώ το σακί. Επίσης οι τιμές της ενέργειας και των πρώτων υλών έχουν όλες ανέβει είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων και Περιχώρων Παναγιώτης Σαχινίδης.

Η τιμή της λαγάνας εφέτος θα κυμανθεί από 3,5 έως 5 ευρώ, εκτίμησε.

Όπως τόνισε, το μισθολογικό κόστος για την ημέρα της Καθαρής Δευτέρας είναι τριπλό. Εάν χαθεί ο φούρνος της γειτονιάς χάνεται ένα κύτταρο είπε.

Φρεσκότατα και σε τιμές 2019 τα προϊόντα στη Βαρβάκειο Ιχθυαγορά. Οι τιμές δεν θα αυξηθούν ενόψει της καθαρής Δευτέρας εκτίμησε ο πρόεδρος των Ιχθυοπωλών Βαρβακείου Αγοράς Βασίλης Σίμος.

• Τα όστρακα αυτές τις ημέρες έχουν την τιμητική τους και σε καλές τιμές, 5 ευρώ τα μύδια και 11 ευρώ τα στρείδια.

• Οι μεγάλες γαρίδες είναι εφέτος στα 12 ευρώ/κιλό, η γάπαρη κυμαίνεται από 9 έως 12 ευρώ/κιλό, τα μικρά καλαμάρια στα 10 ευρώ/κιλό, τα θράψαλα στα 7 ευρώ/κιλό.

• Αναμένουμε αύριο από τον υπουργό να κάνει ανακοινώσεις σχετικά με το «Καλάθι της Ιχθυαγοράς», τόνισε.

• Η Βαρβάκειος Αγορά θα παραμείνει ανοιχτή από το βράδυ της Κυριακής μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, διευκρίνισε.