Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Θλίψη στην κηδεία του Ερρίκου Ανδρέου - Δεν μπόρεσε να παραστεί η Νόρα Βαλσάμη

 kideia-andreou__9_ 

Το τελευταίο αντίο στον καταξιωμένο σκηνοθέτη Ερρίκο Ανδρέου είπαν το μεσημέρι της Τρίτης 24/1 στο Κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου ο γιος του, Έρικ και όλοι εκείνοι που τον αγάπησαν μέσα στην πορεία της ζωής του και από το έργο του. Απούσα ήταν η σύζυγός του Νόρα Βαλσάμη, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα.  

Ο σύζυγος της Νόρας Βαλσάμη έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου σε ηλικία 84 ετών έπειτα από πολύμηνη μάχη με διάφορα προβλήματα υγείας καθώς όπως έγινε γνωστό από τον περασμένο Αύγουστο νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

Ο θάνατός του, που αποτελεί σημαντική απώλεια για τον χώρο του πολιτισμού, βύθισε στο πένθος την οικογένειά του ενώ τα λόγια που έγραψε ο γιος του λίγο μετά την ανακοίνωση της τραγικής είδησης, αντικατοπτρίζουν τον πόνο τους.

«Πατέρα μου, θα σε έχω για πάντα στην καρδιά μου, όσο θα υπάρχω. Σ΄ ευχαριστώ για όλα, καλό παράδεισο», έγραψε χαρακτηριστικά ο Έρικ Ανδρέου.

Στο τελευταίο «αντίο» στον Ερρίκο Ανδρέου βρέθηκαν οι: Άννα Φόνσου, Κώστας Πρέκας, Μαίρη Βιντιάδου, Θάνος Καληώρας , Νταίζη Λεμπέση, Λόλα Νταιφά, Τάκης Χρυσικάκος , Αλμπέρτο Εσκενάζη, Βέρα Κρούσκα, Μαίρη Βιδάλη, Γιώργος Χατζηνάσιος,

Ο Ερρίκος Ανδρέου είχε γεννηθεί στην Aθήνα στις 15 Δεκεμβρίου 1938, ωστόσο μεγάλωσε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Nότιας Aφρικής. Εκεί, σπούδασε σε αγγλοφώνο πανεπιστήμιο Ιστορία της Τέχνης και Αγγλική Λογοτεχνία και συνέχισε τις σπουδές του στο σενάριο και την σκηνοθεσία στη Μεγάλη Ακαδημία Κινηματογράφου της Ρώμης. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, ξεκίνησε να εργάζεται σαν βοηθός σκηνοθέτη σε διεθνείς παραγωγές. Από το 1977 και μετά στράφηκε στην τηλεόραση σκηνοθετώντας αρκετές επιτυχημένες σειρές.  Στις 18 Ιουνίου 1973, παντρεύτηκε την ηθοποιό Νόρα Βαλσάμη μετά από 6 χρόνια σχέσης.