Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

ΠΑΣ Γιάννινα - AEK 2-1: «ΠΑΣ-ας» στα Γιάννινα (και χωρίς τον κόσμο του)!

 ΠΑΣ Γιάννινα - AEK 2-1: «ΠΑΣ-ας» στα Γιάννινα (και χωρίς τον κόσμο του)!  

Δεν πα να μην είχε τον κόσμο στο πλευρό του;

Ο, τιμωρημένος με δύο αγωνιστικές για τα όσα έκαναν οι οπαδοί του στην επική ισοπαλία (από 0-2, 2-2) με τον Ολυμπιακό ΠΑΣ Γιάννινα υποχρέωσε την AEK σε ήττα 2-1 πριν την μετωπική της με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Η «Ένωση» που είχε να βρεθεί πίσω στο σκορ από τη 2η αγωνιστική (κόντρα στο Bόλο, στη Ριζούπολη) βρέθηκε με δύο γκολ στην πλάτη στο 32'!

Στο 9' ο Ριένστρα (1ο του γκολ με τους Γιαννιώτες), από γύρισμα του Πηλίου και στο 32' ο Μπάλαν από σέντρα του Σόρια οι γηπεδούχοι του Στάικου διαμόρφωσαν το (σκορ ημιχρόνου) 2-0.

Ενδιάμεσα (20') χέρι του Μουκουντί, εντός περιοχής, δεν συγκίνησε τη διαιτητική ομάδα, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχασαν κραυγαλέες ευκαιρίες με τους Aραούχο, Σιντιμπέ και Λιβάι.

Στην επανάληψη η ομάδα του Aλμέιδα μπήκε φουριόζα είχε δύο ευκαιρίες με τους Φέρναντες (απέκρουσε ο πρώην γκολκίπερ της ΑΕΚ Τσιντώτας με τη βοήθεια του δοκαριού) και Αραούχο πριν ο Αργεντινός σπάσει στο 51' τη γκίνια 12 αγώνων μειώνοντας.

Παρά το χρονικό διάστημα που απέμενε η «Ένωση» δεν βρήκε την ισοφάριση κι υποχρεώθηκε στη 3η ήττα της χάνοντας έδαφος πριν υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό, αφού ο Τσιντώτας έκανε μεγάλη επέμβαση σε προσπάθεια του Xατζισαφί (84') 

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος, Ριένστρα (67’ Λιάσος), Τζίνο, Μορέιρα (89’ Σταματελόπουλος), Παμλίδης (79’ Τζίμας), Μπάλαν

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης - Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί - Γιόνσον, Φερνάντες (65’ Φαν Βεέρτ), Πινέδα (73’ Tσούμπερ), Άμραμπατ - Γκαρσία, Αραούχο.