Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΩΤΩΝ-ΠΕΡΑΧΩΡΙΤΩΝ «Ο ΙΒΥΚΟΣ»  

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη παράσταση που διοργάνωσε ο «Σύνδεσμος Λουτρακιωτών-Περαχωριτών -Ο Ίβυκος», την Κυριακή 18/12/22, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.

Η παράσταση είχε τίτλο «Ο Καρυοθραύστης απ’ αλλού φερμένος…» και βασίστηκε στο παραμύθι του Έρνστ Τίοντορ Αμαντέους Χόφμαν που διασκεύασε ο Αλέξανδρος Δουμάς και έντυσε με τις υπέροχες μελωδίες του ο Τσαϊκόφσκι. Οι θεατές ταξίδεψαν στη μαγική χώρα των ζαχαρωτών και στην ελληνική επικράτεια και μυήθηκαν στον υπέροχο κόσμο των ελληνικών παραδοσιακών χριστουγεννιάτικων εθίμων, των τραγουδιών και χορών της πατρίδας μας. 

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου, 450 θεατές, φίλοι & μέλη μας, καθώς και οι επίσημοι προσκεκλημένοι μας, κ.κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας-Βουλευτής Κορινθίας, Χαρίλαος Βυτινιώτης - Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη- Ειδική Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Γεώργιος Γκιώνης - Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας & Αγίων Θεοδώρων, Αναστάσιος Σακελλαρίου- Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών, Παιδείας Λ.Π.-Αγ.Θ., Αθανάσιος Παπαθανασίου- Αντιδήμαρχος Πολιτισμού - Αθλητισμού - Τουρισμού - Νεολαίας Λ.Π.-Αγ.Θ., Σωτήριος Πέρρας- Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Περιβάλλοντος Λ.Π.-Αγ.Θ., Κων/νος Λογοθέτης, Κωστής Ζερβός, Αλκιβιάδης Δρίτσας-Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο Αιδεσιμολογιώτατος πατήρ Πέτρος, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Ευχαριστούμε επίσης από καρδιάς και συγχαίρουμε για την άψογη διοργάνωση τους συντελεστές τις παράστασης και καρδιά του συλλόγου μας, 130 χορευτές και ηθοποιούς, 6 δάσκαλους:

ü  Τους χορευτές όλων των τμημάτων (παιδικό χορευτικό τμήμα Δ’, εφηβικό, ενηλίκων αρχαρίων, κρητικών, κυριών, χορευτική ομάδα, μπαλέτο & σύγχρονος χορός, λάτιν), καθώς και τους γονείς των μικρών μας χορευτών

ü  Τα μέλη της θεατρικής ομάδας

ü  Τους δασκάλους, εμπνευστές και πρωτεργάτες της παράστασης:

Δημήτρη Μπάκο (χορευτικά τμήματα εφήβων, ενηλίκων αρχαρίων, κρητικών, χορευτικής ομάδας)

Μαρία Μπάκου (παιδικό χορευτικό τμήμα Δ’ και τμήμα κυριών)

Μαρία Τσομπανάκου και Μαργαρίτα Αλεξίου ( θεατρικό εργαστήρι)

• Φωτεινή Λέκκα-Μήτση (μπαλέτο & σύγχρονος χορός)

·         Πάνο Διδάχο (Latin cubano)

ü  Τους εθελοντές που προσέφεραν την προσωπική τους εργασία και τον πολύτιμο τους χρόνο

ü  Τους ευγενικούς χορηγούς:

·      Το Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση

·      Την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την στήριξή της

 

Στο πλαίσιο της παράστασης, αντί εισιτηρίου και με την ανιδιοτελή συνεισφορά του κοινού, ο Ίβυκος διοργάνωσε την παράλληλη δράση συγκέντρωσης τροφίμων μακράς διαρκείας, τα οποία παραδόθηκαν στο φιλόπτωχο ταμείο της ενορίας του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου για την στήριξη ευάλωτων ομάδων συμπολιτών μας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις το Ίβυκου θα ολοκληρωθούν την παραμονή των Χριστουγέννων. Μέλη των χορευτικών μας τμημάτων θα τραγουδήσουν παραδοσιακά κάλαντα διαφόρων περιοχών της Ελλάδος στους δρόμους της πόλης μας και θα μοιράσουν κρεμμύδες, οι οποίες σύμφωνα με την παράδοση είναι σύμβολα αναγέννησης και ανθεκτικότητας και προσφέρονται σαν γούρι για υγεία, καλή τύχη και καλή χρονιά. 

Λουτράκι, 21/12/2022

   Το Δ.Σ. του  «ΙΒΥΚΟΥ» 


Ιβυκος Λουτράκι