Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Δύσκολες “μάχες” για Γαλλία και Αγγλία

  

Η φάση των νοκ-άουτ στο Μουντιάλ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και συνεχίζεται σήμερα (04/12) με τον αγώνα των “τρικολόρ” κόντρα στην Πολωνία και το ματς των “λιονταριών” απέναντι στην αξιόμαχη Σενεγάλη. 

Το Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στο Κατάρ συνεχίζεται σήμερα (04/12) με δυο σπουδαία ματς. Μετά την επιβλητική πρόκριση της Ολλανδίας κόντρα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αλλά και το… δραματικό φινάλε στην πρόκριση της Αργεντινής επί της ανταγωνιστικής Αυστραλίας, σειρά έχουν οι αναμετρήσεις ανάμεσα σε Γαλλία και Πολωνία, αλλά και Αγγλία με Σενεγάλη.

Το πρόγραμμα ανοίγει στις 17:00 στο “Αλ Τουμαμά” της Αλ Ραγιάν, όπου η Γαλλία θα αντιμετωπίσει την Πολωνία, με τους “τρικολόρ” να έχουν ένα μικρό πλεονέκτημα λόγω του βάθους στο ρόστερ τους, ωστόσο ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και η “παρέα” του θα ψάξουν τα γκολ που θα στείλει την ομάδα τους στα προημιτελικά του Μουντιάλ.

Οι Γάλλοι προέρχονται από ήττα στους ομίλους με 1:0 από την Τυνησία, ωστόσο είχαν προλάβει να κάνουν το 2Χ2 απέναντι σε Αυστραλία και Δανία. Δεν επηρεάστηκαν από τις απουσίες των Πογκμπά, Καντέ, Ενκουνκού και Μπενζεμά και δείχνουν έτοιμοι να κάνουν ακόμα ένα σημαντικό βήμα για να υπερασπιστούν τον τίτλο τους. Από την άλλη μεριά, η Πολωνία προέρχεται από πρόκριση-“θρίλερ”. Συγκεκριμένα, ο “Λέβα” και η “παρέα” του έμειναν στο 0:0 στην πρεμιέρα με το Μεξικό, νίκησε τη Σαουδική Αραβία και παρά την ήττα στο φινάλε από την Αργεντινή, πήρε το δεύτερο εισιτήριο πρόκρισης του ομίλου στην ισοβαθμία.

Στις 21:00, το σημερινό (04/12) πρόγραμμα “κλείνει” με τον αγώνα της Αγγλίας απέναντι στη Σενεγάλη. Όπως και στο πρώτο ματς, έτσι και σε αυτό, υπάρχει το φαβορί και αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο πέρα από την ομάδα του “Νησιού”, η οποία θα διεκδικήσει κόντρα σε μια αξιόμαχη ομάδα την πρόκριση για τους “8” του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το σύνολο του Σάουθγκεϊτ παραμένει αήττητο μετά την ολοκλήρωση των ομίλων, καθώς μέτρησε 2 νίκες, με την πρώτη να είναι επιβλητική κόντρα στο Ιράν με 6:2 στην πρεμιέρα της διοργάνωσης και τη δεύτερη να είναι απέναντι στην Ουαλία με 3:0, ενώ έφερε και μια “λευκή” ισοπαλία με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Στον αντίποδα, οι Αφρικανοί προέρχονται από μια σπουδαία πρόκριση. Μετά την ήττα της πρεμιέρας με 2:0 από την Ολλανδία, επικράτησαν με 3:1 και 2:1 κόντρα σε Κατάρ και Εκουαδόρ αντίστοιχα και πλέον έχουν ως βασικό στόχο να κάνουν… την έκπληξη που θα αφήσει ιστορία. /