Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Μπράντεφερ με φόντο τα προημιτελικά!

  

Μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων, το Παγκόσμιο Κύπελλο μπαίνει στην τελική ευθεία και το πρόγραμμα του Σαββάτου (3/12) περιλαμβάνει δύο αναμετρήσεις για τη φάση των “16”.

Η Αργεντινή κοντράρεται με την Αυστραλία (3/12, 21:00), στο δεύτερο -χρονικά- παιχνίδι της ημέρας για τους “16” του Μουντιάλ 2022. Οι δύο χώρες καλούνται να διεκδικήσουν την πρόκριση στα προημιτελικά, προκειμένου να δώσουν συνέχεια στην παρουσία τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η “αλμπισελέστε” δεν άρχισε ιδανικά τη διοργάνωση στο Κατάρ, καθώς ηττήθηκε με 2-1 από την Σαουδική Αραβία στην πρεμιέρα, αλλά έβγαλε αντίδραση και πανηγύρισε ως πρώτη την πρόκριση στην επόμενη φάση. Από την άλλη, η Αυστραλία προκρίθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία της στη φάση των “16” μετά το 2006, καθώς τερμάτισε δεύτερη στον τέταρτο όμιλο. Τα “socceroos”, με… όπλο την άμυνά τους, καλούνται να ανταπεξέλθουν κόντρα στον Λιονέλ Μέσι και την παρέα του για να εξασφαλίσουν μία ιστορική πρόκριση.

Στο άλλο παιχνίδι, που ξεκινά στις 17:00, η Ολλανδία αναμένεται να αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ για ακόμη μία “μάχη” με φόντο τα προημιτελικά. Οι “οράνιε” εξασφάλισαν την πρώτη θέση στον όμιλο -μπροστά από Σενεγάλη, Εκουαδόρ και Κατάρ-, ωστόσο δεν έπεισαν με την παρουσία τους. Από την άλλη, η Αμερική κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση στον δεύτερο όμιλο (πίσω από την Αγγλία), επικρατώντας με 1-0 στην κομβική αναμέτρηση κόντρα στο Ιράν.