Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Ολυμπιακός-Χάντερσφιλντ 2-0: Μεγάλη βελτίωση και πειστική νίκη

 Ολυμπιακός-Χάντερσφιλντ 2-0: Μεγάλη βελτίωση και πειστική νίκη 

Πολύ καλή εμφάνιση, αισθητή βελτίωση σε όλους τους τομείς και φιλική νίκη του Ολυμπιακού επί της Χάντερσφιλντ με 2-0 στο πρώτο τεστ της προετοιμασίας στην Εστεπόνα της Ισπανίας. Ο Μίτσελ είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος από όσα είδε, με τον Κώστα Φορτούνη και τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να σκοράρουν, αλλά όλους ρους παίκτες να δείχνουν μεγάλη βελτίωση. Εξαιρετικοί Φορτούνης, Κασάμι, καλές συνεργασίες με Μπιέλ, άψογος πίσω ο Ρέτσος και εμφανώς ανεβασμένος ο Μαρσέλο που ήταν άτυχος και είχε

έναν τραυματισμό στο δεύτερο μέρος με συνέπεια να αντικατασταθεί. Πολλές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ οι Πειραιώτες, ειδικά με τον Μπακαμπού. Από τις αλλαγές ξεχώρισαν Ελ Αραμπί και Βρουσάι (ως δεξιός μπακ) 

Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος με τον Φορτούνη σε ηγετικό ρόλο να δικαιώνεται με το εξαιρετικό γκολ στο 39' όταν από πάσα του Μπιέλ πέρασε τον Σπένσερ και με εξαιρετικό σουτ έστειλε χαμηλά την μπάλα, πρώτα στο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη ευκαιρία στο 1' με άστοχο πλασέ του Μπακαμπού μετά από έξοχη μπαλιά του Φορτούνη. Απείλησε στο 8' με σουτ του Μαρσέλο και στο 13' με κεφαλιά του Κασάμι, ενώ στο 26' ο Μπακαμπού είχε κι άλλη χαμένη φάση. Πίσω ο Κασάμι με τον Ρέτσο έκαναν καλή δουλειά και ο Κρίστινσον δε χρειάστηκε να επέμβει, ενώ ο Ολυμπιακός είχε καλό ρυθμό και συνεργασίες με όλη την ομάδα ανεβασμένη και διαφορετική. Μετά το γκολ, ο Μπακαμπού είχε κι άλλη πολύ μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει στο 42' από μπαλιά του Φορτούνη, αλλά δεν κατάφερε να ευστοχήσει. 

Με τον ίδιο ρυθμό μπήκε ο Ολυμπιακός και πίεσε, ενώ στο 53' το σουτ του Φορτούνη πήγαινε προς την εστία και κόπηκε την τελευταία στιγμή. Στο 59' έγινε αναγκαστική αλλαγή ο Μαρσέλο από χτύπημα που δέχτηκε. Ενώ στη συνέχεια πολλές αλλαγές από τον Μίτσελ. Με τον ρυθμό να μην είναι ο ίδιος με το πρώτο μέρος και την Χάντερσφιλντ να ισορροπεί. Όμως ο Ελ Αραμπί ήταν αυτός που στο 69' έχασε διπλή ευκαιρία, με τα σουτ να κόβονται και στο 72' κοντρόλαρε υπέροχα με το αριστερό από την πάσα του Βρουσάι και επίσης με το αριστερό εκτέλεσε τον Νίκολς για το 2-0. Ο Ελ Αραμπί απείλησε στο 81' και ο Μασούρας στο 85'. Για να λήξει το ματς δίχως κάτι άλλο ιδιαίτερο. Και επόμενο πιο δυνατό φιλικό την Κυριακή (4/12-16.00) απέναντι στην Σταντάρ Λιέγης.

Διαιτητής ο Ισπανός Χαβιέρ Φερνάντες Ροντρίγκες. Κίτρινη στον Αγινά για το μαρκάρισμα στον Μαρσέλο.

Ολυμπιακός: Κρίστινσον (46' Τζολάκης), Ανδρούτσος (61' Βρουσάι), Ντόι (70' Καλογερόπουλος), Ρέτσος, Μαρσέλο (59' Λάιντνερ), Σαμασέκου (61' Μπουχαλάκης), Αγκιμπού Καμαρά (70' Νταμπό), Κασάμι (70' Εμβιλά), Φορτούνης (61' Μασούρας), Μπιέλ 61' (Μπόουλερ), Μπακαμπού (61' Ελ Αραμπί).

Χάντερσφιλντ: Μπιλόκαπιτς (46' Νίκολς), Ανχορίν (46' Χάρατ), Ρούφελς (46' Αγινά), Κασούμου (46' Κέσλερ-Χάιντεν), Χόλμς, Ρουντόνι (46' Μαχόνει), Γουόρντ (46' Ρόουντς), Τζάκσον (46' Εμπέτε), Λις (46' Ντιαρά), Σπένσερ (46' Μπόιλ), Χέλικ (46' Καμαρά).