Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Κόρινθος: Απολογούνται οι πέντε ανήλικοι συλληφθέντες για απόπειρα βιασμού 14χρονης

  


Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στα Δικαστήρια Κορίνθου η απολογία των 5 ανηλίκων που βαρύνονται με την κατηγορία της απόπειρας ομαδικού βιασμού εις βάρος 14χρονης συμμαθήτριας τους.

Μετά τις απολογίες τους οι 5 ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ αρχικά είχε γίνει γνωστό πως είχαν προφυλακιστεί δυο άτομα.

Η απολογία των 5 ανηλίκων που βαρύνονται με την κατηγορία της

απόπειρας ομαδικού βιασμού εις βάρος 14χρονης συμμαθητριας τους αρχισε στις 12 το μεσημέρι. Οι ανήλικοι, 1 ρομά, 1 αλλοδαπός και 3 ημεδαποί ηλικίας, από 13 εως 16 ετών συνελήφθησαν για απόπειρα βιασμού,τα ξημερώματα της Πέμπτης μετά την καταγγελία που έκανε στο ΑΤ Κορίνθου η μητέρα της 14χρονης.  Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι ανήλικοι ακινητοποίησαν την κοπέλα, την θώπευσαν αλλά η ίδια κατάφερε να ξεφύγει.

Οδηγήθηκαν στον ανακριτή και στη συνέχεια στον εισαγγελεα Κορινθου. Συνελήφθησαν και 5 γονείς με την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκων, οι οποίοι αφέθησαν ελεύθεροι λίγο αργότερα. Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων υποστηρίζουν οτι “οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες κσι πως σαφώς τα πράγματα δεν έχουν γίνει έτσι όπως αναφέρονται στην καταγγελία και έχουν “διανθιστεί” στον τύπο. Στην παρούσα φάση πρέπει τα πράγματα να είναι συγκρατημένα και να υπάρξει σεβασμός στο κριτήριο της αθωότητας και της ανηλικότητας των κατηγορουμένων”.