Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Ο Πρόεδρος της Βουλής στο Συνέδριο για τα 100 χρόνια από την γέννηση του Αριστόβουλου Μάνεση

  https://www.in.gr/wp-content/uploads/2022/08/manesis.orizontia.jpg

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, πραγματοποιήθηκε χθες, στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, η έναρξη του Συνεδρίου που διοργανώνει ο Όμιλος «Αριστόβουλος Μάνεσης» σε συνεργασία με το Ε.Κ.Π.Α., για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Αριστόβουλου Μάνεση.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, στον χαιρετισμό του

κατά την εναρκτήρια τελετή, αναφέρθηκε στην αξιομνημόνευτη προσωπικότητα και στο πλούσιο έργο του  Αριστόβουλου Μάνεση, σημειώνοντας, ότι είναι ο άνθρωπος ο οποίος «κυνηγήθηκε από τη δικτατορία, υπέστη δεινά και απέδειξε ότι τελικά είναι σωστό αυτό που έχει λεχθεί, ότι είναι πιο εύκολο να αγωνίζεσαι για τις ιδέες σου, παρά να τις εφαρμόζεις».

«Αυτός επέλεξε να τις εφαρμόζει, όχι μόνο να αγωνίζεται. Και υπέστη για την εφαρμογή των ιδεών του και δίδαξε και έδωσε το παράδειγμα», πρόσθεσε ο κ. Τασούλας.

«Ένας άνθρωπος λοιπόν, που δικαίως τιμάται και επαινείται 100 χρόνια μετά τη γέννηση του, ένας άνθρωπος ο οποίος με την πράξη του και με τη διδασκαλία του μας καθοδηγεί και σήμερα και μας δείχνει ότι η τήρηση του Συντάγματος προφανώς επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, στη συμπεριφορά των πολιτικών και  στη διδαχή των συνταγματολόγων. Αν όλοι ακούσουμε τις διδαχές του, τα πράγματα και στην επιστήμη και κυρίως στην πολιτική θα είναι πολύ καλύτερα», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Στην εναρκτήρια Συνεδρίαση μίλησαν, κατά σειρά, ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Μελέτιος - Αθανάσιος Κ. Δημόπουλος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Πρόεδρος του Ομίλου «Αριστόβουλος Μάνεσης», καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α., κ. Γιώργος Σωτηρέλης, καθώς και ο Χαράλαμπος Ανθόπουλος, μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου και καθηγητής του Ε.Α.Π.

Για το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου που συνεχίζεται, σήμερα και αύριο, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, πατήστε εδώ.

 

Δελτία Τύπου (hellenicparliament.gr)