Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Κανονικά το ντέρμπι - «Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής οι καταιγίδες στην Αττική»

 Κανονικά το ντέρμπι - «Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής οι καταιγίδες στην Αττική» 

Λόγω της κακοκαιρίας που έχει ήδη «χτυπήσει» την Ελλάδα και αναμένεται σε μερικές ώρες να πλήξει και την Αττική υπήρξε έντονη ανησυχία για τη διεξαγωγή του ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ο Ολυμπιακό στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Η τελευταία ενημέρωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ωστόσο είναι καθησυχαστική και δεν προκύπτει πως θα δημιουργηθεί πρόβλημα λόγω του καιρού. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ οι καταιγίδες στην Αττική θα σταματήσουν το μεσημέρι και το απόγευμα δεν θα βρέχει.

Κάπως έτσι δεν φαίνεται να υπάρχει θέμα με τη διεξαγωγή του ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, το οποίο είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 19:30 (6/11).

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ αναφέρει:

«Επικαιροποίηση εκτάκτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Με βάση τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία που εξέτασε και ανέλυσε η ΕΜΥ δεν προκύπτει ουσιώδης διαφοροποίηση από το ήδη εκδοθέν έκτακτο δελτίων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Με βάση τα νεότερα δεδομένα το Σάββατο (05-11-2022) τα ισχυρά και κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν: α) από το πρωί το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, β) από το μεσημέρι το νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, γ) από το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, την ανατολική Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και δ) κατά τη διάρκεια της νύχτας την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), όλη τη Θεσσαλία και την Εύβοια.

Σημειώνουμε ότι οι τιμές EFI πάνω από 0,8 (ανεξάρτητα από το πρόσημο) συνήθως υποδηλώνουν ότι είναι πιθανόν να έχουμε ακραίο καιρό.

Διακρίνεται ότι η Αττική θα επηρεαστεί κατά διαστήματα από αργά το βράδυ του Σαββάτου έως το μεσημέρι της Κυριακής (06-11-2022), ενώ στην υπόλοιπη χώρα την Κυριακή ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται: α) μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο, β) μέχρι το απόγευμα στην ηπειρωτική χώρα (πλην της Θράκης), γ) από τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τις Σποράδες και δ) από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα».