Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Καμερούν – Σερβία 3-3: «Θρίλερ» και πρώτος βαθμός

Καμερούν – Σερβία 3-3: «Θρίλερ» και πρώτος βαθμός 

Ύστερα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με έξι τέρματα, Καμερούν και Σερβία πήραν τον πρώτο τους βαθμό (3-3) στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, αλλά είναι μαζί στην τελευταία θέση του ομίλου και περιμένουν το αποτέλεσμα στο Βραζιλία – Ελβετία (28/11, 18.00).

Την τελευταία αγωνιστική, η Σερβία θα παίξει με την Ελβετία και η Βραζιλία με το Καμερούν. Για την ώρα, Βραζιλία και Ελβετία έχουν 3 βαθμούς με ένα ματς ενώ Καμερούν και Σερβία έναν πόντο, σε δύο αγώνες.

Η Σερβία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, έκανε την ανατροπή και κρατούσε τη νίκη στα χέρια της (1-3) αλλά ο Αμπουμπακάρ ήρθε από τον πάγκο και τα άλλαξε όλα…

Στο 10’ ο Μίτροβιτς με υπέροχη ενέργεια και σουτ άγγιξε το 0-1 αλλά η μπάλα τράνταξε το δεξί δοκάρι του Επασί. Επτά λεπτά μετά, ο ίδιος απείλησε ξανά, με το δυνατό σουτ να περνάει λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Καμερούν.

Στο 19’ ο Κούντε είχε ένα ωραίο σουτ αλλά ο κίπερ της Σερβίας αντέδρασε σωστά, αλλά δέκα λεπτά μετά (29’) το Καμερούν άνοιξε το σκορ. Εκτέλεση κόρνερ από τον άσο του Ολυμπιακού, ο Ενκουλού του Άρη ακούμπησε με το κεφάλι τη μπάλα και στη συνέχεια ο Καστεγέτο, στο δεύτερο δοκάρι ολομόναχος από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στο 43’ ο Κούντε είχε διπλή χαμένη ευκαιρία για το 2-0, σε ένα κομβικό σημείο αφού εάν εκεί το Καμερούν σημείωνε δεύτερο τέρμα θα έβαζε τις βάσεις για τη νίκη.

Τελικά όχι μόνο δεν έγινε το 2-0 αλλά στις καθυστερήσεις η Σερβία σημείωσε δύο τέρματα (για πρώτη φορά στην ιστορία του Μουντιάλ μια ομάδα σημειώνει δυο τέρματα στις καθυστερήσεις) και έφερε…τούμπα τον αγώνα.

Ο Πάβλοβιτς στο 45’+1’ με μια εξαιρετική κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για την ισοφάριση (1-1) μετά την εκτέλεση φάουλ του Τάντιτς και δύο λεπτά μετά (45’+3’) ο Μιλίνκοβιτς Σάβιτς με σουτ, μετά την ασίστ του Ζίβκοβιτς, πέτυχε το 1-2 μέσα σε αποθέωση.

Οι Σέρβοι μπήκαν με ορμή και στην επανάληψη απέναντι στο Καμερούν που τα είχε…χαμένα. Ο Μίτροβιτς που στο πρώτο μέρος είχε ευκαιρίες για γκολ, ήταν εκείνος που σημείωσε το 1-3 σε μια φάση όπου η Σερβία…έκρυψε την μπάλα και ο άσος του ΠΑΟΚ, Άντρια Ζίβκοβιτς πάσαρε στον επιθετικό της Φούλαμ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει (53’, 1-3).

Εκεί όπου όλοι πίστεψαν πως τα πάντα κρίθηκαν, ήρθε από τον πάγκο ο Αμπουμπακάρ. Ο Καμερουνέζος επιθετικός πέρασε στο 55’ και στο 63’ ισοφάρισε (1-1) με υπέροχο πλασέ, σε μια οριακή φάση όπου ελέγχθηκε από το VAR αλλά δεν ήταν οφ σάιντ, με την άμυνα της Σερβίας να παίζει αρκετά ψηλά, κάτι που πλήρωσε και τρία λεπτά μετά. Ο σκόρερ του 1-1 έφυγε σφαίρα στην κόντρα, γύρισε στον Τσούπο-Μότινγκ, ο οποίος από κοντά εκτέλεσε για το 3-3, με το Καμερούν να ισοφαρίζει από 3-1 μέσα σε δυόμιση λεπτά!

Στο τελευταίο 20λεπτο (μαζί με τις καθυστερήσεις βέβαια), οι Μίτροβιτς (τρεις φορές), Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς, Κόστιτς είχαν εξαιρετικές στιγμές για να σκοράρουν αλλά το 3-3 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με το Καμερούν να μην μπορεί να απειλήσει και τους Σέρβους να μην καταφέρνουν να σκοράρουν.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Μοχάμεντ Αμντουλά. 

Καμερούν (Ριγκομπέρτ Σονγκ,): Επασί, Φάι, Καστεγέτο, Ενκουλού, Τόλο, Ανγκισά, Κούντε (68’ Μπασονγκόγκ), Χόνγκλα (55’ Αμπουμπακάρ), Εμπεμό, Τσούπο-Μότινγκ, Εκαμπί (68’ Οντουά).

Σερβία (Ντράγκαν Στοΐκοβιτς,): Β. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μιλένκοβιτς, Βελίκοβιτς (78’ Μπάμπιτς), Πάβλοβιτς (56’ Μίτροβιτς Στ.), Α. Ζίβκοβιτς (78’ Ράντονιτς), Λούκιτς, Μαξίμοβιτς, Κόστιτς, Τάντιτς, Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (78’ Γκρούγιτς), Μίτροβιτς Αλ..

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1) Βραζιλία    1 (2-0) 3

2) Ελβετία     1 (1-0) 3

3) Καμερούν 2 (3-4) 1

4) Σερβία      2 (3-5) 1

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

28 Νοεμβρίου

18:00 Βραζιλία-Ελβετία

2 Δεκεμβρίου

21:00 Καμερούν-Βραζιλία

21:00 Σερβία-Ελβετία.