Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Ν. Κορέα-Γκάνα 2-3: Οι Αφρικανοί πήραν τη ματσάρα!

 Ν. Κορέα-Γκάνα 2-3: Οι Αφρικανοί πήραν τη ματσάρα!  

Σε εκπληκτικό παιχνίδι σε ένταση και συναισθήματα η Γκάνα νίκησε 3-2 τη Ν. Κορέα και έχει σοβαρές πιθανότητες πρόκρισης, εν αντιθέσει με την παρέα των Χουάνγκ που πολέμησε μέχρι τέλους αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα. Παρότι επέστρεψε από το 0-2, αλλά ο Κούντους του Άγιαξ έδωσε τη χαριστική βολή. Τρομερές ευκαιρίες οι Κορεάτες στο τέλος, ήρωας της Γκάνας ο γκολκίπερ Ζίγκι...

Με τον Χουάνγκ Ιν-Μπομ βασικό και τον Ουί Τζο στον πάγκο άρχισε η

Ν. Κορέα του Πάουλο Μπέντο, ενώ ο Ότο Άντο έβαλε και τους δύο Αγιού στην επίθεση. Με τρεις αλλαγές για κάθε ομάδα σε σχέση με τα ματς της πρεμιέρας. Οι Κορεάτες μπήκαν καλά στο ματς και κέρδισαν διαδοχικά κόρνερ με προσπάθειες κυρίως από τον Ιν-Μπομ που είχε συνεχώς την μπάλα. Μεγάλη ευκαιρία, πάντως, δεν μπορούσαν να κάνουν παρότι είχαν τελικές εν αντιθέσει με την Γκάνα που είχε περιοριστεί. Οι Αφρικανοί, όμως, στην πρώτη φάση τους (στατική μάλιστα) βρήκαν το γκολ στο 24'! 

Από εκτέλεση φάουλ του Ζορντάν Αγιού προκλήθηκε σύγχυση στην περιοχή της Κορέας και ο Μοχάμεντ Σαλισού βρήκε τον τρόπο από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ έκοψε τη φόρα των Ασιατών και η Γκάνα πήρε τον έλεγχο και έκανε το 2-0 στο 34' με κεφαλιά του Μοχάμεντ Κούντους από έξοχη σέντρα του Ζορντάν Αγιού! Στο 45' ο Γιούνγκ απείλησε με σουτ που πέρασε λίγο άουτ. Για να λήξει το ημίχρονο με την Γκάνα να έχει σκοράρει στις δύο τελικές προσπάθειές της!

Στο 50' ο Λάμπτεϊ βρέθηκε σε τελική προσπάθεια αλλά γλίστρησε και αστόχησε στην πρώτη φάση του δεύτερου μέρους. Σπουδαία απόκρουση του Ζίγκι σε κεφαλιά του Τσο στο 53' στην καλύτερη στιγμή της Κορέας, αλλά στο 58' ο Τσο με ωραία κεφαλιά μείωσε το σκορ από τη σέντρα του Κανγκ-Ιν Λι που μόλις είχε μπει ως αλλαγή. Και στο 60' πάλι ο Τσο Γκουέ Σουνγκ με κεφαλιά αξιοποίησε τη σέντρα του Τζιν Σου και ισοφάρισε στη μεγάλη αντεπίθεση της Κορέας!

H Κορέα πήρε το μομέντουμ και πήγε για την ανατροπή, με τον Χουάνγκ του Ολυμπιακού να τραυματίζεται στο κεφάλι, αλλά να συνεχίζει τη μεγάλη προσπάθειά του με επίδεσμο για λίγη ώρα, αλλά η Γκάνα ήταν αυτή που έφτασε στο 3-2! Με αριστερό σουτ του Κούντους που αξιοποίησε τη σέντρα του Μενσά και το λάθος στην άμυνα της Κορέας! Στο 75' ο Ζίγκι απέκρουσε δύσκολα το φάουλ του Λι, ενώ στη συνέχεια ο Σον από καλή θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει. Απίστευτη ευκαιρία με τον Τζιν Σου στο 76' για την Κορέα που δεν το έβαζε κάτω με τίποτα, αλλά ο Σαλισού έδιωξε σωτήρια.

Ο Τζιν Σου είχε κι άλλη ευκαιρία στο 84' σουτάροντας ψηλά από σπέσιαλ θέση, ενώ στο 91' ο Σον πάλι δεν μπόρεσε να βρει εστία. Με την Γκάνα να πολιορκεί για την ισοφάριση, αλλά στο 94' πάλι ο Ζίγκι απέκρουσε το σουτ του Τσο! Η πίεση της Κορέας συνεχίστηκε μέχρι το τέλος της ενδεκάλεπτης καθυστέρησης, αλλά η Γκάνα άντεξε και πανηγύρισε την πολύ σπουδαία νίκη. Με τους Κορεάτες να διαμαρτύρονται στο φινάλε με τον Πάουλο Μπέντο να αποβάλλεται από τον Άγγλο διαιτητή Τέιλορ. Κίτριννες: 20΄Αμαρτέι, 27' Γου Γιονγκ, 73' Λάμπτεϊ, 78' Γιουνγκ.

Ν.ΚΟΡΕΑ: Σεούνγκ Γιου, Μουν Χουάν, Μιν Τζάε (92' Κουόν), Γιουνγκ, Τζιν Σου, Χουάνγκ Ιν-Μπομ, Γου Γιονγκ (79' Χουάνγκ Ουί-Τζο), Τσανγκ Χουν (57' Κανγκ-Ιν Λι), Γεόνγκ (46' Σανγκχό), Σον, Τσο

ΓΚΑΝΑ: Ζίγκι, Λάμπτεϊ (78' Οντόι), Αμαρτέι, Σαλισού, Μενσά (88' Μπαμπά), Πάρτεϊ, Σαμέντ, Κούντους (83' Τζικού), Ζ. Αγιού (79' Κιερέ), Α. Αγιού (79' Σουλεμανά), Γουίλιαμς

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1.Πορτογαλία     1 (3-2) 3

2.Γκάνα             2 (5-4) 3

3.Ουρουγουάη  1 (0-0) 1

4.Νότια Κορέα  2 (2-3) 1

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

28 Νοεμβρίου

21:00 Πορτογαλία – Ουρουγουάη.

2 Δεκεμβρίου

17:00 Νότια Κορέα – Πορτογαλία.
17:00 Γκάνα – Ουρουγουάη.