Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Μεξικό – Πολωνία 0-0: Ο Οτσόα έπιασε πέναλτι και ο… Μέσι ελπίζει

Μεξικό – Πολωνία 0-0: Ο Οτσόα έπιασε πέναλτι και ο… Μέσι ελπίζει (vid) 

Στο 0-0 έμεινε το ματς του Μεξικού με την Πολωνία για την πρεμιέρα των δύο ομάδων στο Μουντιάλ 2022, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό και να μην εκμεταλλεύονται την ιστορική «γκέλα» της Αργεντινής.

Οι Μεξικανοί ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, με την Πολωνία ωστόσο να χάνει πέναλτι στο 58ο λεπτό με τον Οτσόα να αποκρούει την εκτέλεση του Λεβαντόφσκι.

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες δεν πρόσφεραν με την απόδοσή τους στο να υπάρχει καλός ρυθμός στην αναμέτρηση, με το Μεξικό ωστόσο να είναι εμφανώς καλύτερο χωρίς να έχει τις πολύ μεγάλες στιγμές.

Οι Μεξικανοί είχαν κλείσει εξαιρετικά τους χώρους και δεν επέτρεψαν σε κανένα σημείο στον Λεβαντόφσκι να βρεθεί με την μπάλα στην κατοχή του εκεί όπου θα μπορούσε να γίνει απειλητικός. Αντιθέτως, η ομάδα από τη Κεντρική Αμερική ήταν αυτή που είχε τις πιο σημαντικές στιγμές.

Αρχικά στο 12′ με τον Μορένο να αστοχεί με το κεφάλι μετά από εκτέλεση κόρνερ, ενώ στο 26′ ο Βέγκα ήταν αυτός που και πάλι με το κεφάλι δοκίμασε να σκοράρει αλλά δεν τα κατάφερε.

Δύο λεπτά αργότερα ο Σέζνι πρόλαβε τον Γκαγιάρδο που πάτησε περιοχή επικίνδυνα. Ο γκολκίπερ της Γιουβέντους είχε απάντηση και στο 37΄στον Βέγκας, ενώ στο 45′ νίκησε τον Σάντσες στο σουτ που έκανε, στην τελευταία φάση του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο σημαδεύτηκε κυρίως από την τεράστια χαμένη ευκαιρία των Πολωνών να πάρουν το προβάδισμα. Στο 55′ ο Λεβαντόφσκι βρέθηκε για πρώτη φορά στην περιοχή, ο Μορένο τον κράτησε από τη φανέλα και τον γκρέμισε στο έδαφος και μετά από χρήση του VAR, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα ανέλαβε την εκτέλεση για να πετύχει το πρώτο του γκολ σε Μουντιάλ, ο τερματοφύλακας του Μεξικού ωστόσο, Γκιγιέρμο Οτσόα, έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και έδιωξε εντυπωσιακά, κρατώντας το 0-0.

Στη συνέχεια οι Μεξικανού ανέκτησαν τον έλεγχο του αγώνα και στο 64′ βρέθηκαν μια ανάσα από το 1-0, με τον Μαρτίν να πιάνει ωραία γυριστή κεφαλιά αλλά τον Σέζνι να αποκρούει εντυπωσιακά. Από εκείνο το σημείο μέχρι και το φινάλε της αναμέτρησης δεν υπήρξε άλλη μεγάλη ευκαιρία στο ματς, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ της νίκης αλλά τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο. Έτσι το 0-0 παρέμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης αφήνοντας περισσότερο ικανοποιημένη την… Αργεντινή.

Μεξικό: Οτσόα, Σάντσες, Μόντες, Μορένο, Γκαγιάρδο, Ερέρα (71′ Ροντρίγκες), Έ. Άλβαρες, Τσάβες, Λοσάνο, Μαρτίν (71′ Χιμένες), Βέγκα (84′ Αντούνα).

Πολωνία: Σέσνι, Μπερεσίνσκι, Γκλικ, Κίβιο, Κας, Καμίνσκι, Κριχόβιακ, Σ. Σιμάνσκι (72′ Φρανκόβσκι), Ζαλέβσκι (46′ Μπιέλικ), Ζιελίνσκι (87′ Μίλικ), Λεβαντόφσκι. 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Σαουδική Αραβία   1 (2-1) 3
2. Πολωνία                 1 (0:0) 1
3. Μεξικό                   1 (0:0) 1
4. Αργεντινή               1 (1:2) 0

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

26 Νοεμβρίου
15:00 Πολωνία-Σαουδική Αραβία
21:00 Αργεντινή-Μεξικό

30 Νοεμβρίου
21:00 Πολωνία-Αργεντινή
21:00 Σαουδική Αραβία-Μεξικό