Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Μετά τον “δολοφόνο του Κασόγκι” η (πεφωτισμένη) Δύση… κάνει τα στραβά μάτια και για την (ακροδεξιά) Μελόνι

https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2022/10/Screenshot-2022-10-24-at-9.17.34-AM.png

Του Νίκου Φυλάγγελου

Τον τόνο τον έδωσε ένας ετοιμόρροπος γηραιός πολιτικός, η ασθενής εικόνα του οποίου στα ηνία της μοναδικής υπερδύναμης που μας κληρονόμησε το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, προκαλεί θλίψη και βαριά μελαγχολία, υπονομεύοντας την ποιότητα των αξιών του δυτικού πολιτισμού.

Όπως συνέβη και με τον, κατά δήλωση του ιδίου, “δολοφόνο του

Κασόγκι”, ο Τζο Μπάιντεν έδωσε το έναυσμα ώστε, η (πεφωτισμένη) Δύση να κάνει τα στραβά μάτια και για το ακροδεξιό παρελθόν της Τζόρτζια Μελόνι. Ειδικά η Ευρώπη άλλωστε, πρέπει να συνεργαστεί αρμονικά με τη νέα πρωθυπουργό της Ιταλίας, για να αποφευχθούν τα… χειρότερα.

Τα συγχαρητήρια της συλλογικής Δύσης στη Μελόνι, προκαλούν χαμόγελα μελαγχολίας. Για να μην προκύψουν ρωγμές στο μέτωπο κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν, η Δύση αδιαφορεί για το… ποιούς αγκαλιάζει. Το είδαμε άλλωστε και με τις εναλλακτικές για την προμήθεια ενεργειακών πόρων, αντί των ρωσικών. Από το Ιράν, τη Βενεζουέλα, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία, χώρες… προσβολή στη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, χώρες… ντροπή για τις αξίες του δυτικού πολιτισμού.

Το ζήσαμε και με την περίπτωση του Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν. Η Δύση και η Ευρώπη τον καλωσόρισαν στην αγκαλιά τους, μετά από πολυετή απομόνωση, για τον ρόλο του στη φρικώδη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, και εκείνος συντάχθηκε… με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, για να συνεχιστεί η κερδοσκοπία του πετρελαίου.

Σκοτεινοί καιροί για τη Δύση. Εξαιρετικά σκοτεινοί…

ysterografa.gr