Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Τιμητική εκδήλωση για τον Καθηγητή και Ακαδημαϊκό κ.Κωνσταντινο Βαγενά

 Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώροςΜπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Δήμος Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ K. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ r“. ΒΑΓΕΝΑ TAKTIKO ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΕΛΟΣ (INTERNATIONAL MEMBER) ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΩΝ Î—na o τιμώμενος θα δώσει μια σύντομη ομιλία με θέμα: 'Φως- γλη- Νετρίνα" 17 Σεπτεμβρίου Σεπτεμ 2022 ώρα 19:30 Κλειστό Θέατρο "Άγγελος Σικελιανός" HAIAT KATZOYAHE"

Μια άκρως ενδιαφέρουσα τιμητική εκδήλωση, για τον εξαίρετο Καθηγητή και Ακαδημαϊκό κ.Κωνσταντινο Βαγενά , πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο κλειστό θέατρο."Αγγελος Σικελιανός" στο Ξυλόκαστρο.
Ο καθηγητής Κων/νος Βαγενάς έχει ρίζες από το τόπο μας, κατάγεται από τη Ρίζα .
Είναι αυτός ο Έλληνας επιστήμονας , που επιχειρεί να ξαναγράψει τη Φυσική .Μαζί με συνεργάτες του, φέρνουν επανάσταση στην επιστημονική γνώση,έχοντας αναπτύξει ένα ανατρεπτικό μηχανικό πρότυπο ,το οποίο αν επαληθευτεί πλήρως ,τότε θα πρέπει να γραφτούν εκ νέου πολλά βιβλία της Φυσικής παγκόσμια.
Για το έργο του λοιπόν και τη προσωπικότητα του, μίλησαν εκλεκτοί καθηγητές ,συνεργάτες του , όπως οι κοι καθηγητές Ξενοφών Βερύκιος, Αλέξανδρος Κατσαούνης, Βασίλειος Νεστορίδης , Ηλίας Αυφαντης , ο μεταπτυχιακός φοιτητής και συνεργάτης του κος Διονύσης Τσουσης ,ενώ προσφωνηθηκε από τον Καθηγητή Ακαδημαϊκό Εμμανουήλ Κορρέ.
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και άτομα που στέκονταιΔεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Την έναρξη και το καλοσωρισμα της εκδήλωσης, έκανε ο Οικοδεσποτης της βραδιάς και παλιός φοιτητής του κου Βαγενά ,ο Δήμαρχος Ξυλοκαστρου Ευρωστινης Βλάσης Τσιώτος .
Στη συνέχεια καλέστηκαν ένας ένας οι Ακαδημαϊκοί Καθηγητές, να μιλήσουν για το έργο και την αξιόλογη συνεργασια , που είχαν με τον τιμώμενο Κο Κωνσταντίνο Βαγενά .
Τέλος αφού αναγνώστηκε το πολύ σπουδαίο βιογραφικό του καθηγητή ,ο Δήμαρχος τον τίμησε με μια αναμνηστική πλακέτα , σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την παρουσία του στο τόπο μας.Μετα ,το λόγο πήρε ο καθηγητής συγκινημένος ,για τη τιμή που γίνεται στο πρόσωπο του και ιδιαίτερα στο τόπο του και δη σε ένα θέατρο που φέρει το όνομα του ποιητή, που πάντα θαύμαζε,του Αγγ.Σικελιανου.
Αφού έκανε μια αναφορά σύντομη στις ρίζες του ,μίλησε με ιδιαίτερο ζήλο ,για το τρίπτυχο * Φως-υλη-νετρινα*, αυτά τα μυστηριώδη αιθέρια σωματίδια, που οι πιο πολλοί δεν τα έχουμε ακούσει..
Κλείνοντας τη βραδιά, o υπεύθυνος όλης της διοργάνωσης, αντιδήμαρχος Tάσοs Λόντos ,ανέβηκε στο βήμα ,τον ευχαρίστησε και μοίρασε αναμνηστικά δώρα ,σε όλους τους συμμετέχοντες..
Μπορούμε να παραδεχθουμε, πως ήταν μια εξαιρετική, διαφορετικής όψης εκδήλωση , διαφωτιστική,ενημερωτική και κατατοπιστική, επιστημονικής σημασίας και επιπέδου εκδήλωση..
Την τίμησε πολύς κόσμος των γραμμάτων ,των επιστημών ,των τεχνών καθώς και απλοί πολίτες. Μπράβο σε όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί .Ήταν πολύ τιμητικό να κάνω τη παρουσίαση αυτής της ιδαίτερης επιστημονικής εκδήλωσης,με τόσο λαμπρούς και καταξιωμένους επιστήμονες, Ακαδημαϊκούς Καθηγητές.
ΜΑΙΡΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ