Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Η Βρετανία αποχαιρετά τη βασίλισσα Ελισάβετ - Πλήθος κόσμου στο «ύστατο χαίρε»

 Η Βρετανία αποχαιρετά τη βασίλισσα Ελισάβετ - Πλήθος κόσμου στο «ύστατο χαίρε» (liveblog) 

Στο επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας της, μετά από 70 χρόνια βασιλείας της Ελισάβετ, προχωρά επίσημα σήμερα η Βρετανία καθώς η χώρα οδηγεί ίσως την πιο δημοφιλή μονάρχη της στην τελευταία της κατοικία. 

Το «ύστατο χαίρε» στη μονάρχη που υπηρέτησε επί 70 συναπτά έτη το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο αναμένεται να διαρκέσει έως και 13 ώρες και σχεδιάζεται εδώ και 20 χρόνια, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, παρουσία όλων των μελών της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας και υψηλών προσκεκλημένων από όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Την επίσημη τελετή, που μεταδίδεται σε δεκάδες κινηματογράφους και γιγαντοοθόνες σε όλη τη Βρετανία, παρακολουθούν χιλιάδες Βρετανοί οι οποίοι έχουν κατακλήσει τους δρόμους του Λονδίνου, πεπεισμένοι ότι ζουν ένα «κομμάτι ιστορίας» που δεν θα επαναληφθεί ποτέ.

Μεταξύ των διακεκριμένων καλεσμένων στη βρετανική πρωτεύουσα ξεχωρίζουν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Παρόντες είναι επίσης ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο της Ιαπωνίας, καθώς και πολλοί εστεμμένοι.

Την Ελλάδα εκπροσωπεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

 Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό την τελετή μέσα από το liveblog του CNN Greece