Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Κινητικότητα για το οδικό έργο στον κόμβο της Αρχαίας Νεμέας – Δερβενάκια – Μυκήνες – Οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας

 https://hmerisiakorinthou.gr/wp-content/uploads/2021/03/%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91%CE%A3.jpg

Μνημόνια συνεργασίας με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Αργολίδας και Κορινθίας, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Οι συμφωνίες, αφορούν στην διενέργεια αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών, στο πλαίσιο του έργου που έχει να κάνει με τη βελτίωση του δρόμου απ’ τον κόμβο της Αρχαίας Νεμέας – Δερβενάκια – Μυκήνες.

Οι επαφές έγιναν, διότι πρέπει να δρομολογηθούν όλα τα θέματα που αφορούν το έργο και τις αρχαιολογικές έρευνες. Ο προϋπολογισμός των αρχαιολογικών ερευνών – εργασιών, ανέρχεται στις 150.000 ευρώ. 

Συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ενέκρινε το πρακτικό κατακύρωσης δικαιολογητικών προσωρινού αναδόχου, για το έργο που αφορά έργα στο γήπεδο των Αρχαίων Κλεωνών,

καθώς και ανάλογο πρακτικό, για διαγωνισμό που έχει να κάνει με συντήρηση και παρεμβάσεις τεχνικών έργων, στο δρόμο Τρίπολη – Σπάρτη – Γύθειο.


Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε η διαδικασία για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών στην Π.Ε. Αργολίδας για τα σχολικό έτος 2022 – 2023 και συγκεκριμένα, για νέο δρομολόγιο προς και από το Μουσικό Σχολείο.

Ακόμη εγκρίθηκε το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης για το έργο της κατασκευής, νέας γέφυρας, στην πυρόπληκτη περιοχή Πατσουριά, στο Τουμπίτσι Γορτυνίας Αρκαδίας.

Τέλος εγκρίθηκε ο διαγωνισμός για την ολοκλήρωση του έργου που αφορά την ανάπλαση στη λίμνη Τάκα – πρόσβαση και άρδευση.