Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Ολυμπιακός – Ιωνικός 3-1: Με «ζωγραφιές» του Μπιέλ!

 Ολυμπιακός – Ιωνικός 3-1: Με «ζωγραφιές» του Μπιέλ! 

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του απέναντι στον Ιωνικό (3-1), ασχέτως αν είχε κάποια κενά διαστήματα, δίνοντας τη δυνατότητα στον εξαιρετικά επικίνδυνο αντίπαλό του να πιστέψει ότι μπορεί να πάρει αποτέλεσμα. Ο Πεπ Μπιελ έκανε ιδανικό ντεμπούτο με ένα γκολ και μία ασίστ, ο Ελ Αραμπί ευστόχησε από την άσπρη βούλα και ο Ιωνικός σίγουρα φεύγει από το Καραϊσκάκη με ένα χαμόγελο, καθώς η εικόνα του μόνο αισιόδοξα μηνύματα μπορεί να δώσει. Πονοκεφάλιασε τους πρωταθλητές στο β’ μέρος σε πολύ μεγάλο βαθμό, έχοντας σε εκπληκτική μέρα τους Μεντόσα και Μύγα.

Στον πρώτο του μήνα στον Ολυμπιακό ο Κάρλος Κορμπεράν δείχνει ότι δεν θα ακολουθήσει την τακτική του Πέδρο Μαρτίνς. Επιχειρεί να ανοίξει το ρόστερ του, έτσι ώστε να μην παίζουν οι ίδιοι και οι ίδιοι, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος… ξεζουμίσματος. Κόντρα στον Ιωνικό λοιπόν έσπευσε να κάνει αρκετές αλλαγές, με κορυφαία φυσικά την παρουσία του Πεπ Μπιελ στην ενδεκάδα, μολονότι είχε κάνει μόλις δύο προπονήσεις! Επίσης, ξεκίνησαν οι Μπουχαλάκης αντί του Εμβιλά, Ντε Λα Φουέντε αντί του Ραντζέλοβιτς και Ουί Τζο αντί του Ελ Αραμπί. Με 4-2-3-1 πήγε ο Κορμπεράν, έχοντας τον Βατσλίκ στα γκολπόστ, τους Άβιλα, Μανωλά, Μπα και Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα, τους Μπουχαλάκη και Ιν Μπομ στα χαφ, τους Μασούρα και Ντε Λα Φουέντε στα «φτερά» και τον Μπιελ πίσω από τον Ουί Τζο. Ο Δημήτρης Σπανός από την πλευρά του επέλεξε το 3-4-2-1 για τον Ιωνικό.


Ιδανικότερο ντεμπούτο δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί ο Μπιελ, ο οποίος στα πρώτα 45 λεπτά κατάφερε με εκτέλεσε κόρνερ να δώσει ασίστ στον σκόρερ Μπουχαλάκη στο 17’ και στο 45’ να γράψει το 2-0 σε αντεπίθεση για σεμινάριο που ξεκίνησε από δικό του κλέψιμο και ο Ουί Τζο τού έδωσε την ασίστ, έτσι ώστε να «εκτελέσει» από κοντά τον Χουτεσιώτη. Ο Ολυμπιακός είχε ένα πολύ πιεστικό πρώτο 20λεπτο, παίζοντας τον Ιωνικό στο μισό γήπεδο. Ήταν ολοφάνερο ότι οι Μπιελ, Ντε Λα Φουέντε, Μασούρας και Ουί Τζο είχαν έλλειψη συνοχής και τους πήρε λίγο χρόνο για να προσαρμοστούν. Την ίδια στιγμή ο Ιν Μπομ έριξε τα κλασικά πολλά τρεξίματά του και έδωσε πολύτιμες βοήθειες στο πιεστικό 20λεπτο. Μπορεί ο Ολυμπιακός σε αυτό το διάστημα να απειλούσε μόνο με στατικές φάσεις, αλλά τουλάχιστον κρατούσε στην άμυνά του τον Ιωνικό. Ένας Ιωνικός που είχε σε καλή μέρα τους Ρομαό, Αντούνες και Τσιγκρίνσκι, τους τρεις στόπερ του δηλαδή στο πρώτο 45λεπτο, αλλά και τον Βαλεριάνο που έπαιξε στα χαφ. Από το 20’ και μετά άρχισαν οι Νικαιώτες να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και αυτό οφείλεται έως έναν βαθμό στο γεγονός ότι έδωσε χώρους και ο Ολυμπιακός. Προφανώς ήθελε ο Κορμπεράν να εκμεταλλευτούν οι παίκτες τους κάποιες από τις αντεπιθέσεις, όπως συνέβη τελικά με το γκολ του Μπιελ στο φινάλε του ημιχρόνου. Ο Ιωνικός πάντως έχοντας τους Μεντόσα και Άοσμαν ως κύριους εκφραστές των επιθετικών προσπαθειών, αλλά και τους Μύγα (δεξί φουλ μπακ) και Μίλο (αριστερό φουλ μπακ) να παίρνουν αρκετές πρωτοβουλίες από τις πλευρές τους και να απειλούν στο 40’ με τον Ρομαό. Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά δίχως να κάνει κάποιο σούπερ ημίχρονο, πήγε στα αποδυτήρια με ένα άνετο 2-0 απέναντι σε έναν πολύ επικίνδυνο Ιωνικό.

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε υπνωτισμένα. Είδε τον Μεντόσα να σκοράρει στο 49' με ένα εκπληκτικό φάουλ και τον Μάντζη στο 53' να χάνει μία τεράστια ευκαιρία για το 2-2, με τον Βατσλίκ να απομακρύνει την μπάλα σε κοντινή κεφαλιά του φορ του Ιωνικού. Στην ίδια φάση πάντως ο Βατσλίκ δεν είχε την καλύτερη αντίδραση στη σέντρα του Μύγα. Όσο περνούσε η ώρα, ο Ιωνικός άρχισε να πιστεύει ότι μπορεί να κάνει τη ζημιά στους Πειραιώτες, έχοντας σε εκπληκτική μέρα τον Μύγα και τον Μεντόσα. Ο Κορμπεράν έβαλε τον Εμβιλά για να συμμαζέψει την κατάσταση στα χαφ και έως έναν βαθμό τα κατάφερε. Ο Ιωνικός, όμως, επέμενε αρκετά με τον Μύγα από τα δεξιά, δείχνοντας ότι πιστεύει στην ισοφάριση. Τελικά, ο Ολυμπιακός που μετά την χαμένη ευκαιρία του Μάντζη, έχασε μία τεράστια ευκαιρία με τον Ουί Τζο που σε κενή εστία πλάσαρε άουτ (56'), πήρε το πολυπόθητο τρίποντο. Ο Ιωνικός που είχε βγει όλος μπροστά για να ισοφαρίσει, άφησε μοιραία κενά στην άμυνά του. Αρχικά ο Ραντζέλοβιτς στο 90' σημάδεψε το δοκάρι και στο 90+5' ο Ελ Αραμπί ευστόχησε με πέναλτι και έγραψε το τελικό 3-1. Ένα πέναλτι που έκανε ο Βαλεριάνος, ο οποίος έπεσε άτσαλα πάνω στον Ραντζέλοβιτς και στην πτώση του τράβηξε και τη φανέλα του Σέρβου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Άβιλα, Μπα, Μανωλάς, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης, Ιν Μπομ, Μασούρας, Μπιελ, Ντε Λα Φουέντε, Ουί Τζο (60’ Ελ Αραμπί)

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Αντούνες, Μεντόσα, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Ρομαό, Μίλο (82’ Κάνιας), Φαντιγκά (46’ Μασάς), Άοσμαν, Μάντζης (83’ Ιωαννίδης).

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

1

Ολυμπιακός


3

5 - 1

7

2

Παναθηναϊκός


2

3 - 0

6

3

ΠΑΟΚ


2

3 - 1

6

4

Βόλος ΝΠΣ


2

4 - 3

4

5

Παναιτωλικός


2

3 - 2

3

6

ΑΕΚ


2

3 - 1

3

7

Άτρόμητος


2

4 - 3

3

8

Άρης


2

4-  3

3

9

Αστέρας Τρίπολης


2

3 - 3

2

10

ΠΑΣ Γιάννενα


2

1 - 3

1

11

ΠΑΣ Λαμία


2

1 - 4

1

12

Ιωνικός  


3

1 - 4

1

13

Λεβαδειακός


2

0 - 3

1

14

ΟΦΗ


2

1 - 5

0