Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 1-0: Με Βέρμπιτς η τρίτη νίκη και το απόλυτο στη Super League 1

Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 1-0: Με Βέρμπιτς η τρίτη νίκη και το απόλυτο στη Super League 1 

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 του Λεβαδειακού στην τρίτη αγωνιστική της Super League 1 και συνεχίζει με το απόλυτο των νικών στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε για πρώτη φορά στην ενδεκάδα τον Βέρμπιτς κι αυτός πέτυχε το μοναδικό γκολ στο Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός, μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης. Στη συνέχεια οι “πράσινοι” δεν ενθουσίασαν με την απόδοσή

τους, αλλά απειλήθηκαν ελάχιστα από τους Βοιωτούς και κράτησαν μέχρι τέλους τη νίκη, παρά τις χαμένες ευκαιρίες του Παλάσιος και Σπόραρ να “καθαρίσουν” νωρίτερα το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ματς και κατάφερε να βρει το γκολ μόλις στην πρώτη του φάση στο ματς. Στο 3′ και μετά από κόρνερ του Αϊτόρ, ο Μάρκοβιτς έκανε κακή έξοδο και ο Βέρμπιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Τριφυλλιού, στο ντεμπούτο του στη βασική ενδεκάδα.

Πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο μάλιστα, ο Βέρμπιτς λίγο έλειψε να… καθαρίσει και το ματς, αλλά ήταν για λίγο άστοχος, σε σουτ μετά από ωραία προσωπική ενέργεια.

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός έριξε το ρυθμό και προσπάθησε να ελέγξει τον αγώνα, παίρνοντας λιγότερα ρίσκα για ένα δεύτερο γκολ. Ο Λεβαδειακός από την πλευρά του πήρε μέτρα στο γήπεδο και “απείλησε” με μία κεφαλιά του Βινίσιους στο 25′ που απέκρουσε με δυσκολία ο Μπρινιόλι.

Οι “πράσινοι” απάντησαν με Σπόραρ και Αϊτόρ να βρίσκονται σε θέση βολής αλλά να αστοχούν και έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, οι Βοιωτοί πήραν την κατοχή της μπάλας και είχαν δύο τελικές στα πρώτα λεπτά, με τον Βρακά να αστοχεί σε αμφότερες τις περιπτώσεις, την πρώτη με πλασέ από την περιοχή, που έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του έψαξε τις αντεπιθέσεις με πρωταγωνιστεί τον Παλάσιος, ο οποίος σε τρεις περιπτώσεις δημιούργησε τις προϋποθέσεις για ένα γκολ. Στην καλύτερη από αυτές στο 79′, το διαγώνιο σουτ του “τράνταξε” την εξωτερική πλευρά των δικτύων.

 Μία μεγάλη ευκαιρία έχασε στο τέλος και ο Σπόραρ, που νικήθηκε από τον Μάρκοβιτς σε τετ-α-τετ, ενώ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες στις καθυστερήσεις, από τη δεύτερη κίτρινη στον Βινίσιους.

  Το 1-0 έμεινε έτσι μέχρι τέλους, με τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει την τρίτη του νίκη στην τρίτη αγωνιστική και να συνεχίζει με το απόλυτο στη Super League 1, ενώ ο Λεβαδειακός γνώρισε τη δεύτερη ήττα σε τρεις αγώνες.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Γκάνεα (82’ Σάντσες), Σάρλια, Πούγγουρας, Κουρμπέλης, Τσέριν, Αϊτόρ, Παλάσιος, Bέρμπιτς (61’ Πέρεθ), Σπόραρ (91' Ιωαννίδης).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Μάρκοβιτς, Κωνσταντινίδης, Βήχος, Βινίσιους, Μπάχανακ, Μεχία, Χάμοντ (46’ Σκβάρκα), Μπελμόντ (81’ Βουτσάς), Βρακάς (66’ Νίκας), Λούα Λούα (46’ Μουτίνιο), Δούμτσιος.

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

1

Παναθηναϊκός


3

4 - 0

9

2

Ολυμπιακός


3

5 - 1

7

3

ΠΑΟΚ


2

3 - 1

6

4

Βόλος ΝΠΣ


2

4 - 3

4

5

Παναιτωλικός


2

3 - 2

3

6

ΑΕΚ


2

3 - 1

3

7

Άτρόμητος


2

4 - 3

3

8

Άρης


2

4-  3

3

9

Αστέρας Τρίπολης


2

3 - 3

2

10

ΠΑΣ Γιάννενα


2

1 - 3

1

11

ΠΑΣ Λαμία


2

1 - 4

1

12

Ιωνικός  


3

1 - 4

1

13

Λεβαδειακός


3

0 - 4

1

14

ΟΦΗ


2

1 - 5

0