Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Super League: Αυλαία στην Τρίπολη. Μάχη του Ολυμπιακού κόντρα στον Αστέρα.

 Super League: Αυλαία στην Τρίπολη 

Με το παιχνίδι του πρωταθλητή Ολυμπιακού απέναντι στον Αστέρα πέφτει απόψε στην Τρίπολη η αυλαία της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. 

Οι «ερυθρόλευκοι» φιλοδοξούν να περάσουν από την έδρα των Αρκάδων και να ντουμπλάρουν τις νίκες τους στο πρωτάθλημα μετά το 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ οι γηπεδούχοι θέλουν να συνεχίσουν τα επιτυχημένα αποτελέσματα μετά το 3-3, που διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Μπαράλες στο παιχνίδι με τον Βόλο εκτός έδρας στην πρεμιέρα. 

Ο Ολυμπιακός έκανε καλή πρεμιέρα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όμως η αποψινή αναμέτρηση είναι ένα ακόμα μεγάλο τεστ για όλους. Αυτή μάλιστα είναι και η τελευταία εβδομάδα για τον Ολυμπιακό που δεν θα έχει παιχνίδι στα μέσα της. Από εδώ και πέρα θα ξεκινήσει ένας «Γολγοθάς» για τους Πειραιώτες με συνεχόμενα παιχνίδια. Επίσης, θα είναι σημαντικό να φύγει με το διπλό από την Τρίπολη, διότι θα έχει μπροστά του κάποιες ημέρες να δουλέψει με ηρεμία.

Ο Κάρλος Κορμπεράν έχει μελετήσει τον Αστέρα και έχει πολύ καλή άποψη για την ομάδα της Αρκαδίας. Θεωρεί ότι είναι ένας πολύ δυνατός και επικίνδυνος αντίπαλος. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι στην πρεμιέρα, αν και βρέθηκε να χάνει 3-1, κατάφερε να φύγει με τον βαθμό. Ο Ισπανός προπονητής έχει ζητήσει από τους παίκτες του να προσέξουν πολύ τον Μπενίτο, ο οποίος είναι επιθετικός που κινείται συνεχώς και παίρνει μπάλες και εκτός περιοχής και δημιουργεί συνεχώς καταστάσεις. Πολύ σημαντικός είναι και ο ρόλος των Στάνκο, Μουνάφο, που παίζουν στα χαφ. Γενικά έχει διαπιστώσει πως πρόκειται για μία ομάδα με ταχύτητα και η οποία έχει την ευχέρεια να βγαίνει με μεγάλη ευκολία σε κόντρα επιθέσεις. Εκείνο που ζητάει ο Κορμπεράν από τους ποδοσφαιριστές του είναι ένα δυνατό ξεκίνημα στο παιχνίδι. Αποδείχτηκε και με τον ΠΑΣ και με τον Απόλλωνα Λεμεσού ότι όταν μπαίνει και κυριαρχεί στο γήπεδο βρίσκει το γκολ. Είναι ζητούμενο για τον Ολυμπιακό το γεγονός πως η ομάδα δεν έχει διάρκεια στην απόδοσή της, με αποτέλεσμα να κατεβάζει ταχύτητα. Αυτές τις ημέρες μετά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λεμεσού ο Κάρλος Κορμπεράν προσπάθησε περισσότερο να κάνει διαχείριση των ποδοσφαιριστών που έπαιξαν την περασμένη Πέμπτη. Η κούραση είναι ένας παράγοντας που τον υπολογίζει και θα παίξει ρόλο για τον καταρτισμό της ενδεκάδας της αποψινής αναμέτρησης. Ο 39χρονος προπονητής θα προχωρήσει σε αλλαγές στην ενδεκάδα, αλλά δεν πρόκειται να κάνει ό,τι έκανε και με τον ΠΑΣ όταν έβαλε οχτώ νέα πρόσωπα. Στην άμυνα δεν προκύπτει ότι θα γίνει αλλαγή με τους Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Σισέ και Άβιλα να έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά πάντα ο Μανωλάς διεκδικεί θέση. Στη μεσαία γραμμή διεκδικεί θέση ο Μπουχαλάκης, στα άκρα της επίθεσης ο Ντε Λα Φουέντε διεκδικεί θέση, με τον Μασούρα να μοιάζει το φαβορί για την άλλη. Επίσης, στην κορυφή αναμένεται να επιστρέψει ο Χασάν, αλλά ο Κορμπεράν χθες κράτησε κλειστά τα χαρτιά του.

Από τον Ιανουάριο του 2018 έχει να σκοράρει στην έδρα του με αντίπαλο τον Ολυμπιακό ο Αστέρας. Τότε ο Ιγκλέσιας είχε ανοίξει το σκορ στο τελικό 1-1 (ισοφάρισε ο Ανσαριφάρντ). Έκτοτε, σε 4 επισκέψεις του στο «Θ. Κολοκοτρώνης», ο Ολυμπιακός μετράει 3 νίκες και μία ισοπαλία με συνολικά γκολ 13-0!   

Η προετοιμασία του Αστέρα ολοκληρώθηκε και εν συνεχεία ο κόουτς Ηρακλής Μεταξάς ανακοίνωσε την αποστολή. O Χριστόπουλος έμεινε εκτός αποστολής και μπήκε για πρώτη φορά ο Ζουκάνοβιτς. Ο Σίτο είναι τραυματίας από το ματς στον Βόλο ενώ και ο Σονί είναι στην Τουρκία για να τελειώσει τη μεταγραφή του στη Χατάισπορ. Από εκεί και πέρα, ο Μπαρτόλο είναι στην αποστολή αφού ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που είχε και τον κράτησε εκτός από το ματς της πρεμιέρας. Μέσα είναι και ο Ιγκλέσιας, ο οποίος εξέτισε την ποινή του. Κρέσπι, Βαλιέντε είναι ξανά εκτός όπως και οι Κανελλόπουλος, Σανταφέ, Καπίγια, Αλί Μπαμπά αλλά και οι Ντομίνγκεθ, Κάφι, οι οποίοι ανακοινώθηκαν μέσα στην εβδομάδα.

 Η αποστολή του Αστέρα: ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Ν. Παπαδόπουλος, Τσιφτσής. ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Γκαρσία, Τασουλής, Καρμόνα, Ατιένθα, Καστάνιο, Άλβαρες, Αντζουλάς, Ζουκάνοβιτς. ΜΕΣΟΙ: Στάνκο, Τιλίκα, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Μπερτόγλιο, Ριέρα, Γκαρντάφσκι, Μπαρτόλο. ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Μπαράλες, Μπενίτο.

Διαιτητής του αγώνα, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 19:00, θα είναι ο Δημήτρης Καραντώνης με βοηθούς τούς Νικολακάκη και Καραγκιζόπουλο. Τέταρτος ορίστηκε ο Βλάχος, ενώ VAR και AVAR θα είναι οι Ευαγγέλου και Νικολαΐδης αντίστοιχα.

Το προφίλ της 2ης αγωνιστικής:

Παρασκευή (26/8)

Ιωνικός - Λεβαδειακός 0-0

Σάββατο (27/8)

ΠΑΣ Γιάννινα - Λαμία 1-1

ΑΕΚ - Βόλος 0-1

Κυριακή (28/8)

Παναιτωλικός - Άρης 3-1

ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 0-2

ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 2-1

Δευτέρα (29/8)

Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός (19:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1

Παναθηναϊκός


2

3 - 0

6

2

ΠΑΟΚ


2

3 - 1

6

3

Βόλος ΝΠΣ


2

4 - 3

4

4

Ολυμπιακός


1

2 - 0

3

5

Άρης


2

4-  3

3

6

Άτρόμητος


2

4 - 3

3

7

ΑΕΚ


2

3 - 1

3

8

Παναιτωλικός


2

3 - 2

3

9

Αστέρας Τρίπολης


1

3 - 3

1

10

Ιωνικός  


2

0 - 1

1

11

ΠΑΣ Γιάννενα


2

1 - 3

1

12

Λεβαδειακός


2

0 - 3

1

13

ΠΑΣ Λαμία


2

1 - 4

1

14

ΟΦΗ


2

1 - 5

0