Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Έκανε την πρώτη «γκέλα» ο Ολυμπιακός στην Τρίπολη (0-0) με τον Αστέρα

 Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-0: Έλειψε το γκολ, έκανε την πρώτη «γκέλα» 

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να περάσει νικηφόρα από την Τρίπολη κι έμεινε έτσι στο 0-0 με τον Αστέρα, σε ένα παιχνίδι που είχε ευκαιρίες για να σκοράρει, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε και έκανε έτσι την πρώτη του «γκέλα», απέναντι σε μία μαχητική και αξιόμαχη ομάδα όπως ήταν οι Αρκάδες.

Οι Πειραιώτες αν και είχαν

ευκαιρίες να σκοράρουν κόντρα στους Αρκάδες τελικά δεν βρήκαν τον τρόπο να παραβιάσουν την εστία του Παπαδόπουλου και να ανοίξουν την άμυνα των Αρκάδων. Έτσι στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός άφησε τους πρώτους του βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα της Αρκαδίας από την πλευρά της ήταν μαχητική σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και κατάφερε τηρώντας το πλάνο της να πάρει τον βαθμό. Φωνάζουν οι γηπεδούχοι για τη φάση του 63' που Ατένζια σκόραρε, αλλά ο Καραντώνης ακύρωσε το γκολ ως επιθετικό φάουλ του Μπενίτο.

Δεν έκανε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα ο Κάρλος Κορμπεράν που απλά σε αυτό το παιχνίδι έδωσε νέο ρόλο στον Χουάνγκ βάζοντας τον δίπλα στον Εμβιλά, τον Ζινκερνάγκελ πίσω από τον Ελ Αραμπί και στα άκρα τους Μασούρα, Ραντζέλοβιτς. Ο Ηρακλής Μεταξάς από την άλλη παρέταξε τον Αστέρα με 4-2-3-1 έχοντας τον Μουνάφο και τον Στάνκο στα χαφ. Γκαρντάβσκι και Τιλίκα έπαιζαν στα άκρα με τον Μπερτόλιο πίσω από τον Μπαράλες, αλλά οι τρεις που ήταν πίσω του συχνά άλλαζαν θέσεις. Κάτι ανάλογο έκανε και ο Κορμπεράν με τον Χουάνγκ, στον οποίο έδωσε εντολή μετά το 10' να παίζει δίπλα στον Ζινκερνάγκελ και να μετατρέπει το σύστημα σε 4-1-4-1.

Ο Αστέρας έκανε αισθητή την παρουσία του στο 3' με τον Μπαράλες αλλά στη συνέχεια το σκηνικό ήταν διαφορετικό. Οι Αρκάδες περιορίστηκαν να παίζουν στο δικό τους τρίτο του γηπέδου έχοντας δύο ζώνες άμυνας και μάλιστα πολύ κοντά. Αυτό δυσκόλευε τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να μπορέσουν να δημιουργήσουν. Οι Πειραιώτες κυριαρχούσαν στο γήπεδο και ήταν αυτοί που είχαν την κατοχή της μπάλας. Δεν μπορούσαν, ωστόσο να ανοίξουν εύκολα την άμυνα.

Ο Κορμπεράν έδειχνε ότι περίμενε πολλά από τον Χουάνγκ, αλλά ούτε αυτός, ούτε ο Ζινκερνάγκελ κατάφεραν να δημιουργήσουν «τρύπες», αλλά μάταια. Ο Ολυμπιακός όσες φορές έπαιξε γρήγορα τη μπάλα και από τα άκρα μπόρεσε να ανοίξει την άμυνα του Αστέρα. Προς το τέλος του ημιχρόνου είχε δύο πολύ καλές στιγμές με τον Μασούρα και τον Ελ Αραμπί που θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει. Έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Ηρακλής Μεταξάς πέρασε στο παιχνίδι τον Μπενίτο θέλοντας να τονώσει την επίθεση του. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, μπήκε πολύ δυνατά στο γήπεδο και είχε πάρει τον έλεγχο του αγώνα. Οι Πειραιώτες πίεσαν και με γρήγορη κίνηση προσπάθησαν να πάνε τη μπάλα στα άκρα. Και είναι γεγονός πως υπήρξαν στιγμές που κυκλοφόρησαν γρήγορα τη μπάλα και δημιούργησαν φάσεις. Ελ Αραμπί και Ιν Μπομ δεν μπόρεσαν να ευστοχήσουν σε καλές στιγμές που δημιούργησε η ομάδα του Πειραιά.

Ο Μεταξάς βλέποντας τον Ολυμπιακό να έχει ανεβάσει στροφές και να πιέζει αποφάσισε να κάνει την ομάδα του ακόμα πιο επιθετική προκειμένου να ανταπεξέλθει στις συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί μέσα στο παιχνίδι. Έτσι από το 60' και μετά η ομάδα της Αρκαδίας άρχισε να παίρνει τη μπάλα στα πόδια της και να βγαίνει στην επίθεση. Δημιούργησε καταστάσεις μπροστά από την εστία του Βατσλίκ, αλλά χωρίς να τον ανησυχήσει ιδιαίτερα. Από το 70' και μετά, όμως, οι Πειραιώτες πήραν ξανά τη μπάλα στα πόδια τους και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Κορμπεράν βλέποντας τον χρόνο να κυλάει και το 0-0 να μην αλλάζει έριξε στο γήπεδο όλα του τα χαρτιά. Ακόμα και τον Ουί Τζο έβαλε ο Ισπανός, ενώ πέρασε φρέσκα πόδια στο γήπεδο για να πιέσει στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Είναι γεγονός ότι οι Πειραιώτες πίεσαν πολύ στα τελευταία είκοσι λεπτά και έχασαν ευκαιρίες με Ελ Αραμπί και Ουί Τζο, αλλά το γκολ δεν το βρήκαν. Κάπως έτσι η ομάδα του Κορμπεράν είχε την πρώτη βαθμολογική απώλεια στο πρωτάθλημα.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Αλβάρες, Καρμόνα (46' Μπενίτο), Ατιένζα, Καστάνο, Μουνάφο (11' Γκαρσία), Στάνκο, Γκαρντάβσκι (70' Ριέρα), Μπερτόλιο (60' Ζουκάνοβιτς), Τιλίκα (60' Μπαρτόλο), Μπαράλες

Ολυμπιακός: Βατσλίκ - Άβιλα, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ - Εμβιλά (81' Κούντε), Χουάνγκ - Ραντζέλοβιτς (69' Ροντρίγκες), Ζινκερνάγκελ (60' Βαλμπουενά), Μασούρας (69' Ουί Τζο) - Ελ Αραμπί.

 Πρώτη απώλεια για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό στην Τρίπολη και κορυφή για τους απόλυτους, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Τα αποτελέσματα, η επόμενη αγωνιστική και η βαθμολογία της Super League 1. 

Μετά το στραβοπάτημα του Ολυμπιακού στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (0-0), Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ που επιβλήθηκαν των ΟΦΗ και Ατρόμητου αντίστοιχα φιγουράρουν στην κορυφή της Super League 1 μετά το πέρας της 2ης αγωνιστικής.

Το προφίλ της 2ης αγωνιστικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/8

ΠΑΣ Γιάννινα-Λαμία 1-1

ΑΕΚ-Βόλος 0-1

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/8

Παναιτωλικός-Αρης 3-1

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 0-2

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 2-1

ΔΕΥΤΕΡΑ 29/8

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-0

Η επόμενη αγωνιστική
Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

17:45: Λαμία - Αστέρας Τρίπολης
19.00: Ολυμπιακός – Ιωνικός
20:30: Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

18:30: Ατρόμητος - Παναιτωλικός

19:00: Βόλος - ΟΦΗ

21:30: ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα

21:30: Άρης - ΠΑΟΚ

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

1

Παναθηναϊκός


2

3 - 0

6

2

ΠΑΟΚ


2

3 - 1

6

3

Ολυμπιακός


2

2 - 0

4

4

Βόλος ΝΠΣ


2

4 - 3

4

5

Παναιτωλικός


2

3 - 2

3

6

ΑΕΚ


2

3 - 1

3

7

Άτρόμητος


2

4 - 3

3

8

Άρης


2

4-  3

3

9

Αστέρας Τρίπολης


2

3 - 3

2

10

ΠΑΣ Γιάννενα


2

1 - 3

1

11

ΠΑΣ Λαμία


2

1 - 4

1

12

Ιωνικός  


2

0 - 1

1

13

Λεβαδειακός


2

0 - 3

1

14

ΟΦΗ


2

1 - 5

0