Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Super League 1: Πρεμιέρα με Βόλο και Αστέρας Τρίπολης

Αστέρας Τρίπολης: Η αποστολή για την πρεμιέρα με τον Βόλο 

 Όπως ήταν προγραμματισμένο εδώ και μήνες, το πρωτάθλημα ξεκινάει απόψε, χωρίς να υπάρχει στο πρόγραμμα κάποιο κλασικό ντέρμπι.

Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο θα ανοίξει η αυλαία της φετινής Super League. Ο Βόλος θα υποδεχτεί τον Αστέρα Τρίπολης στις 21:30 στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής.

Ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης, Ηρακλής Μεταξάς  ανακοίνωσε την αποστολή του Αστέρα Τρίπολης για τον αγώνα με τον Βόλο: Παπαδόπουλος, Τσιφτσής, Γκαρθία, Τασουλής, Καρμόνα, Πίτσου, Καστάνιο, Άλβαρες, Αντζουλάς, Χριστόπουλος, Στάνκο, Τιλίκα, Μουνάφο, Μπερτόγλιο, Ριέρα, Γκαρντάφσκι, Σίτο, Μπαράλες, Μπενίτο, Σονί..

Ο Βόλος έχει βρει δίχτυα μόλις στα δύο από τα οκτώ συνολικά παιχνίδια που έχει δώσει κόντρα στους Αρκάδες για τη Super League.

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει χτίσει μια παράδοση σε αυτά τα οκτώ ματς με τον Βόλο, αφού κατάφερε να επικρατήσει στις πέντε αναμετρήσεις εντός και εκτός έδρας, ενώ πήρε και δύο ισοπαλίες.

Η μοναδική νίκη της ομάδας της Μαγνησίας είναι στις 2 Οκτωβρίου 2021 με 2-1 στον Βόλο. Ο Βόλος μάλιστα έχει σκοράρει στην έδρα του μόνο στην αναμέτρηση που πήρε τους τρεις βαθμούς, ενώ οι τρεις εντός έδρας ήττες του από τον Αστέρα Τρίπολης είναι χωρίς να σημειώσει τέρμα.

Το 2015-16 είναι η τελευταία νίκη του Αστέρα Τρίπολης σε πρεμιέρα πρωταθλήματος εκτός έδρας, όταν και επικράτησε με 2-0 στην Κομοτηνή του Πανθρακικού.

Ακολούθησαν τρεις διαδοχικές ήττες από Πανιώνιο, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και πέρσι έμεινε στην λευκή ισοπαλία με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Αντίθετα, ο Βόλος μετρά τρεις νίκες σε ισάριθμες πρεμιέρες πρωταθλήματος που έχει στις συμμετοχές του στην Super League.

Στο παρθενικό του παιχνίδι στη Super League επικράτησε με 2-1 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, την επόμενη σεζόν έφυγε με νίκη (2-0) από το Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο και πέρσι ξεκίνησε με νίκη μέσα στον Βόλο με 2-1 επί της Λαμίας.

Οι «μεγάλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου αγωνίζονται εντός έδρας εκτός της ΑΕΚ. Ο «Δικέφαλος» αντιμετωπίζει στη Φθιώτιδα τη Λαμία, το Σάββατο το βράδυ, ενώ την ίδια μέρα διεξάγονται οι αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό και του Ατρομήτου με τον ΟΦΗ.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ρίχνονται στη μάχη του πρωταθλήματος την Κυριακή, υποδεχόμενοι τον ΠΑΣ Γιάννενα και τον Ιωνικό αντίστοιχα, ενώ ο Άρης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» θα αντιμετωπίσει τον νεοφώτιστο Λεβαδειακό.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής:

Παρασκευή (19/8)

Βόλος - Αστέρας Τρίπολης (21:30)

Σάββατο (20/8)

Ατρόμητος - ΟΦΗ (20:00)

Λαμία - ΑΕΚ (21:30)

ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός (21:45)

Κυριακή (21/8)

Παναθηναϊκός - Ιωνικός (20:00)

Άρης - Λεβαδειακός (20:30)

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα (22:00)