Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Πόσο ραγδαίες θα είναι οι πολιτικές εξελίξεις μετά την παραίτηση Δημητριάδη;

https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2022/08/Screenshot-2022-08-05-at-2.05.37-PM.png 

Του Νίκου Φυλάγγελου 

Απρόβλεπτη η πολιτική. Εκεί κρύβεται και η γοητεία της. Ακόμη και σε περιόδους όπου το αποτύπωμα των ηγεσιών στον πλανήτη αποδεικνύεται κατώτερο των περιστάσεων. Χαμηλού επιπέδου.

Η παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη από το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, και εκείνη που ακολούθησε, του Γρηγόρη Κοντολέοντα από

την ηγεσία της ΕΥΠ, Παρασκευή μεσημέρι, την ώρα που οι περισσότεροι Έλληνες αλλά και το πολιτικό σύστημα κάνουν διακοπές, λειτουργούν ως οι απρόβλεπτες μεταβλητές, που πυροδοτούν εξελίξεις.

Ο πιο αξιοπρεπής συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως επιβεβαιώνουν όσοι τον γνώρισαν όλα αυτά τα χρόνια, αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου, με ό, τι θα συνεπάγεται αυτό για την ισορροπία δυνάμεων στην κυβερνητική παράταξη, σε μια δύσκολη συγκυρία, στην τελική ευθεία για τις εκλογές.

Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης θα κρατήσουν το θέμα ψηλά, όλο το επόμενο διάστημα. Και η συζήτηση στα social media, εκεί όπου γίνεται η πραγματική ζύμωση, από τη στιγμή που οι πολίτες έχουν γυρίσει την πλάτη στα συστημικά και ενσωματωμένα ΜΜΕ, προϊδεάζει για… κόλαση, το επόμενο διάστημα.

Οι πολιτικές εξελίξεις είναι ήδη εδώ. Μένει να φανεί πόσο “βαριές” θα είναι. Και πόσο ραγδαίες…

 ysterografa.gr