Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Ολυμπιακός – Σλόβαν Μπρατισλάβας 1-1: Ζωντανοί οι πρωταθλητές με Ματιέ και Ελ Αραμπί…

Ολυμπιακός – Σλόβαν Μπρατισλάβας 1-1: Ζωντανοί οι πρωταθλητές με Ματιέ και Ελ Αραμπί… 

Οι «χρυσές αλλαγές» του Κάρλος Κορμπεράν, Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί, συνεργάστηκαν και ο Ολυμπιακός έσωσε την παρτίδα κόντρα στη Σλόβαν (1-1) χάρη στο γκολ του Μαροκινού. Στη Σλοβακία την πρόκριση οι πρωταθλητές.

Ο Ολυμπιακός δεν είναι καλά... Και αυτό φάνηκε και το βράδυ της Πέμπτης (4/8) απέναντι στην Σλόβαν Μπρατισλάβας στο

Καραϊσκάκη. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν λίγο πιο βελτιωμένοι, αλλά όχι τίποτε το ιδιαίτερο. Κινδύνευσαν από μία ομάδα που δεν σφύζει από ποιότητα, οι Σλοβάκοι είχαν δοκάρι, ήταν κοντά στο να φύγουν με το διπλό από το Καραϊσκάκη, αλλά η συνεργασία των Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί στο 87' έσωσε τους Πειραιώτες από νέο χοντρό κάζο. Το γκολ του Μαροκινού διαμόρφωσε το 1-1 και σε επτά βράδια στην Μπρατισλάβα ο Ολυμπιακός πάει για το διπλό, έτσι ώστε να βρεθεί στα πλέι οφ του Europa League.  

Ολυμπιακός - Σλόβαν Μπρατισλάβας 1-1: Τον έσωσαν οι Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά 

Δεν επιφύλαξε κάποια έκπληξη ο Κάρλος Κορμπεράν σε ό,τι έχει να κάνει με τον σχηματισμό. Αποφάσισε να πάει με το 4-3-3, χρησιμοποιώντας τον Τικίνιο αντί του Ελ Αραμπί στην κορυφή. Στα γκολπόστ ο Βατσλίκ, στην τετράδα της άμυνας οι Άβιλα, Σωκράτης, Σισέ, Ρεάμπτσιουκ, ο Εμβιλά μοναδικός κόφτης, οι Κούντε και Μαντί Καμαρά έπαιξαν στα χαφ και οι Μασούρας – Ζινκερνάγκελ στα «φτερά». Από την πλευρά του ο Βλάντιμιρ Βάις αποφάσισε να πάει στη γνωστή συνταγή… Με θωρακισμένη άμυνα, βάζοντας τρεις πίσω…

Ο ερχομός του νέου προπονητή ήταν λογικό ότι θα έδινε μία έξτρα ώθηση στους παίκτες, έτσι ώστε να του δείξουν ότι αξίζει να στηριχθεί πάνω τους. Στα πρώτα 15 -20 λεπτά ο Ολυμπιακός δεν ήταν κακός. Δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, αλλά δεν ήταν τα… χάλια που είδαμε με την Μακάμπι. Έβγαλε τρεις ευκαιρίες με τους Μασούρα (7’) και Τικίνιο (11’, 19’), η πίεση που ασκούσαν ψηλά οι Κούντε και Μαντί λειτούργησε έως έναν βαθμό, αλλά όλο αυτό διήρκησε για 20 λεπτά. Η Σλόβαν ήταν εκείνη που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί κάποια κενά στην άμυνα και κυρίως από την πλευρά που κάλυπταν στο αριστερό μέρος της οπισθοφυλακής οι Σισέ και Ρέαμπτσιουκ. Αρχικά με τον Πάουστσεκ (13’) και εν συνεχεία με το δοκάρι του Μπαρσεγκιάν στο 16’. Έως το τέλος του ημιχρόνου προσπαθούσε να έχει την κατοχή, προσπαθούσε να απειλήσει τον Τσοβάν, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι πρωταθλητές Σλοβακίας είχαν δύο σημαντικές ευκαιρίες για το 0-1. Μία με τον Μπαρσεγκιάν στο 23’ που σταμάτησε το τετ α τετ ο Βατσλίκ και η δεύτερη με τον Κούτσκα που από κοντά σούταρε ψηλά άουτ (38’). Τελικά οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν δίχως σκορ στην ανάπαυλα.

Αν εξαιρεθεί το πρώτο πεντάλεπτο του β’ μέρους, όπου ο Ολυμπιακός φάνηκε να μπαίνει σαν υπνωτισμένος, οι Πειραιώτες είχαν μία καλή ευκαιρία με τον Μασούρα στο 53’ για να ανοίξουν το σκορ, αλλά ο Τσοβάν είπε «όχι. Κι εκεί που άρχισαν να πατάνε κάπως καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ήρθε το τραγικό λάθος του Παπασταθόπουλου και το γκολ – δώρο στον Γκριν, ο οποίος στο 63’ έβαλε σε μπελάδες τους «ερυθρόλευκους». Το Καραϊσκάκη σιώπησε, ο Κορμπεράν έβαλε και τους Βαλμπουενά – Ελ Αραμπί στο παιχνίδι για να τονώσει την επιθετική του λειτουργία, στο 79’ έριξε στη μάχη και τον Ροντρίγκες που έχασε καλή ευκαιρία στο 80’. Τελικά, τη λύση έδωσαν για ακόμη μία φορά οι δύο παλιοσειρές. Κόρνερ του Βαλμπουενά, κεφαλιά του Ελ Αραμπί και… 1-1 στο 86’! Λύτρωση για τον Ολυμπιακό και πλέον, όλα για όλα για νίκη στην Μπρατισλάβα για να αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Λεμεσού στην επόμενη φάση του Europa League.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Άβιλα, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κούντε, Μαντί Καμαρά (68’ Βαλμπουενά), Μασούρας (79’ Ροντρίγκες), Ζινκερνάγκελ (55’ Ραντζέλοβιτς), Τικίνιο (68’ Ελ Αραμπί).

ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ: Τσοβάν, Πάουστσεκ, Κάσια, Αμπένα, Ντε Μάρκο, Κούτσκα (92' Αγκμπο), Κανκάβα, Μπαρσεγκιάν (82’ Ραμίρεζ), Κακβετάτζε (92' Τσάβριτς), Ζμρχαλ, Γκριν.