Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

AEK-Βόλος 0-1: Τεράστιο «διπλό» με Ντέλετιτς, πάγωσε την «Ένωση»

 AEK-Βόλος 0-1: Τεράστιο «διπλό» με Ντέλετιτς, πάγωσε την «Ένωση» 

Πολύ μεγάλη επιτυχία για τον Βόλο και μεγάλο κάζο για την ΑΕΚ, με τους Θεσσαλούς να επικρατούν στη Ριζούπολη με 1-0, με σκόρερ τον Ντέλετιτς. Και να δημιουργούν έτσι την πρώτη πολύ μεγάλη έκπληξη στη φετινή Super League. Με σωστή τακτική από τον Μπράτσο και με πολύ καλή αμυντική παρουσία από τον Κλέιμαν και τους στόπερ της ομάδας του, ενώ η ΑΕΚ επιχείρησε με διάφορους τρόπους να φτάσει στο γκολ, αλλά δίχως επιτυχία. Βλέποντας ότι έχει δρόμο μπροστά της για τις φιλοδοξίες της.

Ο Βόλος μπήκε με ρυθμό και επιθετικότητα στο παιχνίδι, είχε φάσεις με τον Βίκτορ Φερνάντεθ που προβλημάτισε την άμυνα τριών του Αλμέιδα από την πλευρά του και έφτασε στο γκολ στο 19'. Ο Μίλος Ντέλετιτς πήρε την μπάλα εκτός περιοχής από τον Πινέδα και παρά την πίεση του παίκτη της ΑΕΚ έκανε φανταστικό σουτ με το αριστερό στη γωνία του Στάνκοβιτς για το 0-1. Ένα υπέροχο γκολ από τον παίκτη του Βόλου, όπως και εκείνο που είχε σημειώσει στην πρεμιέρα. 

Η ΑΕΚ είχε την κατοχή, οργανώθηκε, είχε σχέδιο, αλλά μπόρεσε να κάνει μόνο μία καλή ευκαιρία. Στο 32', στην πρώτη τελική της προσπάθεια, είδε τον Κλέιμαν να κάνει εκπληκτική απόκρουση στο κοντινό σουτ του Τσούμπερ μετά τη συνεργασία του με τον Γιόνσον. Παρά τις προσπάθειες από Μάνταλο και Αλμέιδα κυρίως, η ΑΕΚ δεν είχε άλλη σημαντική ευκαιρία έως το τέλος του πρώτου μέρους.

Με Γκατσίνοβιτς και Λιβάι Γκαρσία έπαιξε ο Αλμέιδα στην επανάληψη, με τον πρώτο να κάνει ωραίο σουτ στο 51 που εξουδετέρωσε ο γκολκίπερ του Βόλου. Ο οποίος στο 59' δεν αιφνιδιάστηκε στην απόκρουση προς τα πίσω του Εσκοβάλ στη σέντρα του Χατζισαφί. Στο 63' o Ιρανός φάνηκε να ανατρέπει τον Ντέλετιτς στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής και ο VAR δεν είδαν παράβαση. Στο επόμενο λεπτό σέντρα σουτ του Λιβάι πέρασε λίγο άουτ, ενώ στη συνέχεια είχε ευκαιρία και ο Ρότα που μπήκε στη θέση του Πινέδα, με την ΑΕΚ να πηγαίνει σε τετράδα στην άμυνα. Με 4-1-4-1 στο τελευταίο κομμάτι του ματς. Στο 75' κεφαλιά του Τζαβέλλα από εκτέλεση κόρνερ ήταν άστοχη. Ο Φαν Βέερτ είχε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 στο 78', αλλά το σουτ από πλάγια έφυγε άουτ μετά την έξοχη πάσα του Πάολο Φερνάντες. Ευκαιρίες είχε η ΑΕΚ με Γιόνσον και Σιμάνσκι, αλλά και ο Αραούχο στο 85' σε σουτ που κόντραρε σε κόρνερ. Άστοχη κεφαλιά του Λιβάι στο 87' και του Αλμπάνη στο 89', ενώ ο Κλέιμαν νίκησε στη συνέχεια τον Γκατσίνοβιτς. Η ΑΕΚ πίεσε και στις καθυστερήσεις για να βρει την ισοφάριση, γκολ έβαλε ο Βόλος με τον Τσοκάνη αλλά δεν μέτρησε για οφσάιντ του Ματίγια στην πάσα του Φερνάντες μετά και από έλεγχο στο VAR.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Άμραμπατ (46' Λιβάι Γκαρσία), Γιόνσον (81' Αλμπάνης), Πινέδα (65' Ρότα), Τσούμπερ, Μάνταλος (46' Γκατσίνοβιτς), Αραούχο.

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Άλχο, Σιέλης, Εσκοβάλ, Λούνα, Μεταξάς (56' Ματίγια), Τσοκάνης, Ντέλετιτς (80΄Πίρινεν), Πάολο Φερνάντες, Βίκτορ Φερνάντεθ (71' Ουές), Φαν Βέερτ.